Публикация

Казахме последно сбогом на Талка Симеонова

Основен ресор на Талка беше здравеопазването


Роднини, десетки приятели и стотици колеги от новините „По света и у нас“ на Българската национална телевизия изпратиха с много обич любимата си колежка и дългогодишен здравен и политически репортер Талка Симеонова, която почина в нощта на неделя срещу понеделник.

На поклонението в храма „Св. Седмочисленици“ в София последно сбогом казаха генералният директор на БНТ Вяра Анкова, директорът на дирекция „Информация“ Даниел Чипев и журналисти от други медии. И, ако за всеки, който си отиде от материалния ни свят казваме само хубави неща, то за Талка те винаги ще са отчайващо малко. Всички, включително за тези от нас в „Хелт Медия“, „Животът днес“,„Кредоуеб“, които сме работили с нея или я познавахме лично от години, ще я запомним с извънмерната й човечност, доброта и остър ум.

Напусна ни Талка Симеонова

Помогнала на стотици болни през годините да се свържат с най-добрите лекари и специалисти в медицината. Човек, който винаги сеусмихваше и беше готов и в най-напрегнатия момент да разведри с характерното си изтънченото чувство за хумор. Жена с ненатрапчиво присъствие,финес и деликатен подход, репортер от класа, който владееше до съвършенство богатството на българския език. С новинарска бързина, прецизен изказ и обективни и точни текстове. Факт заради, който се радваше на изключителното доверие на милионите зрители и получи много престижни журналистически награди през 20-те години работа в БНТ.

Днес изпратихме Талка с много и нестихващи аплодисменти. И с обещанието да не говорим за нея в минало време, защото винаги ще е с нас и в нас, защото винаги ще я носим в сърцата си.    

Поклон!

автор:Милен Кирилов 

Коментари

Мир на праха й!