Публикация

Нов подход в лечението на астма

Уникален български хомеопатичен специалитет помага при всички видове астма с придружаваща алергия, с хиперемия и оток, трудности при издишване и вдишване, успешно се прилага и при ХОББ


Астмата е сериозно изпитание за човешкия организъм и психическа устойчивост. Тя може да се появи внезапно или да бъде предшествана от алергични пристъпи. Често се отключва от остри инфекции на дихателните пътища, алергени, физическо усилие или силни емоции. За астма говорим при повтарящи се пристъпи на задух, придружени от шумно бронхиално дишане и увеличен секрет. Бронхиалната астма е заболяване, което се характеризира с пристъпи на внезапен задух, вследствие спазъм (стеснение) на малките бронхи. При задълбочаване на болестта постепенно честотата и тежестта на пристъпите се увеличават и се стига до увреждане на други органи и системи.

В развитието на бронхиалната астма голяма роля играе състоянието на централната нервна система. От астма често боледуват хора с неустойчива нервна система. Известно е, че бронхиалната астма понякога се развива под влияние на остро психично преживяване (психична травма). Наблюдавани са случаи на заболявания у лица, прекарали тежки нервни сътресения.

За развитието на бронхиалната астма голямо значение има повишената чувствителност към определени вещества - алергени (алергична реакция). Така пристъпи на бронхиалната астма се предизвикват от миризма на сено, някои цветя, вълна, пера, конски косми и пот, а също и при употреба на някои хранителни продукти като риби, яйца, раци, ягоди и др.

Не винаги болният от астма реагира само на определени алергени. Понякога въобще прахът или различни миризми предизвикват астматичен пристъп. Обикновено в отговор на инфекцията в организма се изработва имунитет, т. е. невъзприемчивост към повторно заразяване със същите бактерии. Понякога настъпва друга реакция, противоположна на имунитета, тъй наречената алергична реакция.

Нерядко бронхиалната астма се появява след астматичен бронхит с лека пристъпна кашлица и слаб задух. Всъщност бронхитът е едно от най-честите заболявания, които водят пациента при лекаря. Характеризира се с възпаление на лигавицата на бронхите, които провеждат вдишания въздух от трахеята до малките въздухоносни пътища и алвеолите на белия дроб. Освен остър, бронхитът може да бъде хроничен, което се превръща в истинско мъчение за болния и околните.

Хомеопатичното лечение е в силата си при справянето си с астма и бронхит, защото трайно подобрява състоянието на пациентите. Препаратите действат активно при правилна преценка на ситуацията, съответстваща на конкретната клинична картина, общите характеристики и психичните особености на страдащия човек.

Новият български хомеопатичен продукт АСТНОБЕЛ е разработен от специалисти под ръководството на д-р Ивайло Димитров. Насочен е специалноза повлияване на дихателна недостатъчност, предизвикана от бронхит или астма. Подходящ при всички видове астма с придружаваща алергия, с хиперемия и оток, трудности при издишване и вдишване. Успешно се прилага и при хронична обструктивна белодробна болест /ХОББ/.

При астматична криза се взема по 1 таблетка на половин час. При внезапни нарушения на дишането приемът става на 20 минути. В случай, че са налице хронични дихателни астмоподобни проблеми дневната доза е 3 пъти по 2 таблетки. Те се поставят в устата до пълното им разтваряне 30 минути преди или след храна, без да има аромат в момента на прием. За деца под 2 години таблетките се разтварят във вода.

АСТНОБЕЛ комбинира 5 хомеопатични съставки, които насочват мощното си действие към конкретните проблемни зони. Самбукус Нигра – овладяващ бронхиалния спазъм, Бадиага – изчистваща насъбрания в алвеолите секрет, Антимониум Тартарикум – подсушаващ бронхиалното дърво, Дросера – блокираща спазъма и кашлицата и Пулмон Хистамине – повлияващ алергичната къмпонента при спазъм.

Доверието към хомеопатията като метод на лечение на природна основа, прилагащ се в целия свят все повече расте. Докато при алопатичните лекарства се счита, че потискат болестта, при хомеопатията се разчита на специфичен сигнал за стимулиране и отключване на потенциала, заложен във всеки организъм да се прави с възникнал в него болестен процес. Затова и все повече хора залагат именно на този тип ефективно и безвредно лечение.

" }-->

Коментари