Публикация

Безплатни урологични прегледи (ВИДЕО)

Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна - ИСУЛ" и Отделението по урология-андрология организират безплатни урологични и андрологични прегледи


Доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) е състояние, което бавно и постепенно прогресира във времето. Обикновено засяга мъже над 50 години. След тази възраст простатната жлеза започва да нараства, да притиска пикочния мехур, което предизвиква проблеми с уринирането – често ставане нощно време, затруднено уриниране, тънка струя на урината и чувство за неизпразнен пикочен мехур.

В световен мащаб простатният карцином се нарежда на четвърто място сред злокачествените заболявания, засягащи мъжкия пол. Характерното за него е, че се развива бавно и без ясно изразени симптоми, което затруднява поставянето на диагнозата.

Както и при доброкачествената простатна хиперплазия, възрастта е основният рисков фактор. Затова е препоръчително мъжете над 50 години да се консултират с уролог веднъж годишно. Тези, които имат роднини – баща или дядо, с карцином или увеличена простата, е добре да започнат да се изследват още на 45-годишна възраст. 

Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна - ИСУЛ" и Отделението по урология-андрология организират безплатни урологични и андрологични прегледи. Кампанията ще се проведе от 15 до 26 февруари 2016 г. в 225 кабинет в поликлиниката на болницата от 8,30 до 12,30 часа. Желателно е да се носят предварително направени изследвания за PSA total и други изследвания.

Телефон за предварително записване 02/ 943 24 19

Коментари