Публикация

Министър Москов: Нито една общинска болница няма да бъде закрита

Това заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов днес пред постоянно действащата комисия по здравеопазване към Националното сдружение на общинит


Нито една общинска болница няма да бъде закрита в следствие на Националната здравна карта. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов днес пред постоянно действащата комисия по здравеопазване към Националното сдружение на общините. Думите му бяха предадено до медиите от пресцентъра на МЗ.

"Напротив, картата гарантира на всяка болница възможността да продължи да изпълнява пълния обем на извършваната досега дейност, както и че ще получи пълното финансиране за това. Целта на картата е да се превърне в база за провеждане на национална политика и да осигури справедлив и равнопоставен достъп на всеки български гражданин до системата на здравеопазване", допълва Москов. По-рано се наложи зам.-министър Ваньо Шарков да разпрати писмено опровержение на твърдение в медиите, че болницата в Берковица ще се закрива. Той е категоричен, че Националната здравна карта не предвижда закриване на болницата, поради което НЗОК ще сключи договор с лечебното заведение.

Коментари