Публикация

В понеделник МУ-Плевен организира тържествено откриване на академичната година за новоприетите чуждестранни студенти

За поредна година Медицински университет – Плевен не само запази тенденцията на засилен интерес от страна на чуждестранни кандидат-студенти да изучават медицина, но и надхвърли очакванията с рекорден прием от над 250 новозаписани студенти от чужбина.


За поредна година Медицински университет – Плевен не само запази тенденцията на засилен интерес от страна на чуждестранни кандидат-студенти да изучават медицина, но и надхвърли очакванията с рекорден прием от над 250 новозаписани студенти от чужбина. Най-висок отново е делът на чуждестранните граждани от Великобритания – близо 110, следвани от студенти от Индия (48), Германия (19), Испания (12) и Нигерия (9). За първи път към потока от чуждестранни студенти се присъединяват кандидати от Естония, Австралия, Бангладеш, Камерун и Египет.

От началото на м. февруари, в рамките на две седмици, чуждестранните студенти, придружавани от служители и студенти на висшето училище, се включиха в Програма на адаптация. Бяха проведени срещи-разговори с представители на агенции за недвижими имоти, на банкови и застрахователни институции, на служба „Миграция“, информационни турове в Университета и библиотеката, както и посещения на важни културно-исторически обекти в град Плевен – Регионален Исторически музей, Панорама „Плевенска Епопея 1877 г.“ и Галерия „Светлин Русев“.

Тържественото откриване на академичната година за чуждестранните студенти в МУ-Плевен ще се проведе на 15 февруари 2016 г., понеделник, в зала „Магнум“ от 10.00 ч, където те ще бъдат приветствани от ректора, от декана на Факултет „Медицина“, както и от председателите на студентските ортанизации в МУ-Плевен и от представители на Община Плевен и на областна администрация. Тържеството ще води проф. Ангелина Стоянова, заместник-декан за чуждестранните студенти на Факултет „Медицина“. След официалната част на събитието, новоприетите чуждестранни студенти ще бъдат приятно изненадани от специално изготвен за тях англоезичен филм, който ще ги запознае на кратко с историята и културата на България, град Плевен и висшето училище, където са избрали да прекарат най-хубавите години от живота си. 

Коментари