Публикация

„МАЙЧИН ДОМ“ – ВАРНА С НОВА ПЕДИАТРИЯ

ПОЕМАМЕ ГРИЖАТА ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА И СЛЕД РАЖДАНЕТО С НОВА ПЕДИАТРИЯ.


Педиатрия ще бъде създадена в Медицински комплекс „Майчин дом“ –Варна, в средата на лятото, съобщи д-р Боян Георгиев, началник на родилното отделение.

„Целта е след раждането на бебетата ние да проследяваме тяхното развитие и да помагаме на родилките в лечението на децата им“, допълни още той.
„Майчин дом“ ще бъде превърната в многопрофилна болница, като освен педиатрия ще бъде изградено отделение по ортопедия и еднодневна хирургия, разкри д-р Георгиев.
През 2015 г. в СБАГАЛ „Майчин дом“ на бял свят са се появили 812 бебета, като най-голямото е 5 кг, а най-мъничкото – 1,890 кг. Двойно щастие с близначета са изпитали 8 родилки за изминалата година.
Последното бебе за 2015 г. е момченце с тегло 3200 кг, а първото за 2016 г. бебе е момиченце, тежащо 3,640 кг.
„В нашата болница се стремим да закърмваме бебетата веднага, тъй като това е най-добрият подарък, който може да направим за детето. Поради тази причината от момента на раждането даваме отрочетата на майките им и не ги разделяме“, отбеляза главната акушерка в заведението Галина Иванова. Неслучайно комплексът преди няколко години получи звание „Болница приятел на бебето“.

Коментари