Публикация

Започва подаването на документи за летни стажове на студенти и специализанти в Русия

От 16 февруари до 9 март т.г. студенти от 3-ти, 4-ти и 5-ти курс на МУ-Варна могат да подават документи за кандидатстване за традиционните летни стажове в Русия


Започва подаването на документи за летни стажове на студенти и специализанти в Русия

От 16 февруари до 9 март т.г. студенти от 3-ти, 4-ти и 5-ти курс на МУ-Варна могат да подават документи за кандидатстване за традиционните летни стажове в учебните и клинични бази на Първи Московски държавен медицински университет „И. М. Сеченов" и Северозападния държавен медицински университет „И. И. Мечников" в Санкт Петербург, Русия.

Изискванията към кандидатите са да имат минимален успех от следването – много добър 4.50 (включително от зимен семестър на учебната 2015/2016 г.), да са положили успешно всички изпити (включително от зимен семестър на учебната 2015/2016 г.) и да владеят английски език. Владеенето на руски език ще бъде предимство.

Стажът в Първи Московски държавен медицински университет „И. М. Сеченов" се провежда за шеста поредна година в рамките на споразумение за двустранното академично сътрудничество. Той ще се проведе в периода 18-31 юли 2016 и за него могат да кандидатстват студенти от всички факултети на МУ-Варна.

За лятна практика в Северозападния държавен медицински университет „И. И. Мечников" в Санкт Петербург, която ще се проведе от 1 до 14 август 2016 г., документи могат да подават студенти от факултетите по медицина, дентална медицина и обществено здравеопазване.
Повече информация за летния студентски стаж в Първи Московски държавен медицински университет „И. М. Сеченов" ТУК.
Повече информация за летния студентски стаж в Северозападния държавен медицински университет „И. И. Мечников" ТУК.
За първа година, в Работната програма за академичната 2015/2016 г. със Северозападния държавен медицински университет „И. И. Мечников" е включена и възможността за провеждане на двуседмични летни практики за специализанти. Периодът на стажа е 1-14 август 2016 г., а кандидатите трябва да имат минимален успех от дипломата за висше образование – много добър 4.50 и да владеят английски език. Отново руският език е предимство.

Вижте повече ТУК.

Коментари