Публикация

Пасивна превенция на изкълчването на глезена. Бинтоване срещу наглезенка.

Битката срещу изкълчването на глезена и неговия рецидив (между 20 и 30% от случаите) е важна както за пациента, така и за здравната система – тази травма струва много скъпо (около 1000 случая дневно) – около 450 лева на случай – консултация, снимка, възстановяване, наглезенка или бинтоване и др.


Битката срещу изкълчването на глезена и неговия рецидив (между 20 и 30% от случаите) е важна както за пациента, така и за здравната система – тази травма струва много скъпо (около 1000 случая дневно) – около 450 лева на случай – консултация, снимка, възстановяване, наглезенка или бинтоване и др.

Превенцията е два вида:

  • Активната превенция, която е основната, се състои в заздравяване на глезена и проприоцептивна дейност
  • Пасивната превенция се състои в това да се предложи на пациента бинтоване или наглезенка по време на физическа/спортна дейност

Бинтоването предлага следните предимства: то може да бъде адаптирано към морфологията на крака (костюм по мярка), към целта (обикновена превенция или възстановяване след изкълчване) и към периода (тренировка, състезание, начало или край на сезона). Може да бъде извършено с еластични, нееластични бинтове или комбинация от двете. Бинтоването обаче се нуждае от специалист, за да е направено добре. Също така в процеса на тренировката или състезанието бинтът се разхлабва. Може също така да провокира възпаление или алергия на кожата. И независимо, че цената му не е висока, използването му може да излезе много скъпо при честа употреба.

Наглезенките – до преди няколкогодини изборът беше ограничен, докато сега има голямо разнообразие от марки и модели на пазара. С връзки, с прилепване, усилени. Но не всички са еднакво комфортни, еднакво ефикасни, а също така и лесно поставими. Най-добрите модели, освен че са ефективни, имат и други предимства – удобство и непроменящи се характеристики при употребата им. 8 пъти по-високата им цена спрямо бинтоването се изплаща бързо при редовно спортуващите.

Изборът между страпинг и ортеза зависи от пациента и терапевта и се определя въз основа на следните критерии – особеност на патологията, чувство, цена или чисто и просто лекота на поставяне и комфорт при употребата.

Да носят твърда наглезенка, която ще пречи на усещането между крака и топката при дрибъл или удар.

Изборът зависи и от самата физическа дейност. Един гимнастик или една танцьорка не може да практикува спорта си с твърда ортеза. Същото се отнася и за футболистите.

ZAMST предлага съпорт на глезена от ново поколение: FILMISTA съчетава лекота (33 г) и финес, като същевременно осигурява здрав съпорт срещу изкълчване. Тя е за многократна употреба, може да се затяга около крака и е прекрасна алтернатива на бинтоването, като дава сигурността на наглезенките.

РЕВОЛЮЦИЯТА, КОЯТО ВИ ПОМАГА ДА ОСТАНЕТЕ В ИГРАТА

Родена от съществена технологична иновация, FILMISTA се поставя и премахва само за секунди, след това се изпира за многократна употреба.

Изключително тънка и суперлека, FILMISTA запазва комфорта в обувката и действа като втора кожа. Следва движението на глезена и активира проприоцепцията, осигурявайки поддръжка при стратегическите места за по-добър съпорт и по-добра стабилност на глезените.

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА

Тайната при производството на FILMISTAсе състои в съединяването на два пласта полиуретан чрез метод на компресия и съединяване, разработен от инженерите на фирмата.

Резултатът е: издръжлива наглезенка, съчетаваща гъвкавост, тънкост и здравина, позволяваща добрата поддръжка на ставите, даваща перфектна свобода на движението и която по никакъв начин не пречи в обувката.

Използвани материали:

Fusion Variable

Втора компресираща кожа

Fusion-TECH

Гъвкав двупластов филм с интегрирани микро-стабилизатори

C-Flex

Гъвкави части, обвиващи глезена по мярка

Micron-TECH

Микро-стабилизатори от полиуретан за ултрафина поддръжка

ПОИСКАЙТЕ ВАШИЯ КИНЕЗИ КОМПЛЕКТ!

ЗА ZAMST ПРЕВЕНЦИЯТА НА ПРОБЛЕМА МИНАВА ПРЕЗ НЕГОВОТО РАЗБИРАНЕ. ЗА ДА ИНФОРМИРАТЕ ВАШИТЕ ПАЦИЕНТИ ЗА ВАЖНОСТТА НА ЛЕДЕНАТА ТЕРАПИЯ, ПРОПРИОЦЕПЦИЯТА И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОРТЕЗИ, НИЕ ВИ ПРЕДОСТАВЯМЕ 3 ПЛАКАТА ЗА ВАШАТА ЧАКАЛНЯ.

КОМПЛЕКТЪТ, КОЙТО ВИ ПРЕДОСТАВЯМЕ, СЪДЪРЖА СЪЩО ТАКА:

  • Каталог ZAMST
  • Лента за врата за вземане мярка на пациента за препоръчване на точния размер
  • Рецептурник за по-точно определяне на правилния продукт

В наши дни ролята на кинезитерапевта значително надхвърля тази на обикновен лекуващ. Дали се отнася за професионални спортисти, за любители или за хора, искащи да започнат или да възстановят по-бързо своята активност, терапевтът е този, който съветва пациента за физическите натоварвания и превенцията на травми.

Загряване, възстановяване, хидратация, проприоцепция, ставна и мускулна протекция. Кинезитерапевтите са хората, които помагат на пациентите да спортуват при оптимални условия.

Продуктите на ZAMST за протекция на мускули и стави, за компресия и ледена терапия отговарят на критериите за свобода на движението, комфорт и лесна употреба. Те предотвратяват почти всички проблеми, свързани със спортната дейност, както и покриват степените на предишни увреждания, предлагайки различни нива на съпорт в зависимост от модела. По този начин всеки специалист ще може да намери подходящия продукт за своя пациент, както и пациентът – за своята дейност.

Коментари