Публикация

Как да надвием умората след грип

По време на боледуване организмът се изтощава, в резултат на което се наблюдават умора, отслабване на паметта, понижена концентрация, мускулна слабост, раздразнителност, безсъние, главоболие, липса на апетит, болки в ставите.


Грипната епидемия е разгара си. Много хора смятат, че може да им се размине. Факт е, че в България профилактиката на заболяването не е на добро ниво – ваксинират се под 4% от хората. Нещо повече, често подценяват първите симптоми на заболяването и се обръщат към лекар, когато се налага по-сериозно лечение. Усложненията при грипа са чести и тежки.

Ако все пак усложненията бъдат избегнати, хората се изправят пред ново предизвикателство. Често, след прекарана инфекция, възстановяването върви бавно и мъчително.

Причината е, че по време на боледуването организмът се изтощава, в резултат на което се наблюдават:

  • умора;
  • отслабване на паметта;
  • понижена концентрация;
  • мускулна слабост;
  • раздразнителност;
  • безсъние;
  • главоболие;
  • липса на апетит;
  • болки в ставите.

Състоянието е известно като синдром на постгрипна астения и е включено в Международна класификация на болестите.

Почивката и повечето сън не могат да осигурят необходиматаенергия и да позволят на човек бързо да се върне към всекидневните си дейности. Затова е нужно организмът да бъде подпомогнат с важни за него аминокиселини, витамини и минерали.

Една от тях е аргинин. Нуждата от нея се повишава при инфекции, интоксикации, стрес. Тя е жизненонеобходима за нормалната сърдечна дейност и за правилното функциониране на кръвоносната система. Според наскоро проведено проучване, аргининът има положителен ефект върху регулирането на имунната система.

Друга важна аминокиселина е аспартат, която повишава енергията, играе основна роля в метаболизма, предпазва черния дроб, абсорбира токсините, подпомага функцията на клетките и повишава производството на имуноглобулини и антитела. Незаменима е при състояние на умора, депресия, понижен тонус и концентрация.

Комбинацията от аргинин и аспартат помага за оптималното и бързо възстановяване след боледуване. Двете аминокиселини са основни съставки в препарата Амбинор Енерджи. Неговата уникална формула се допълва от магнезий, както и от витамин В6. Амбинор Енерджи подпомага правилното функциониране на имунната система и осигурява необходимата енергия.

Коментари

Албена Хюбнер
18 фев 2016 09:41

Моята дъщеря е активен спортист, състезател и единственото, което използва за енергия е Амбинор. Сесия плюс тренировки и състезания - винаги носи Амбинор в чантата си.

Амбинор е походящ за победителите в спорта!

Добре поднесена информация.Лекарите знаят за това!Ще е добре за споделяне на опит и мнения!

Емил  Цогев
17 фев 2016 20:36

А когато се изморите от разходката и хапването, можете да пробвате и с Ambinor Energy... Можете да дадете и на приятелите си.

Милен  Цветанов
17 фев 2016 16:54

С разходка в топлото време, плодове, зеленчуци, риба, може и нещо на скара немазно, минерална вода и приятни мигове с близки и приятели!