Публикация

В Деня на доброто: Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан направи дарение на МБАЛ-Пловдив

Инвалидните столчета ще бъдат ползвани от Спешното приемно отделение на болницата


Благодаря на д-р Невен Енчев и на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан за помощните средства за трудно подвижни хора, които са изключително необходими за всяка една болница. Това заяви днес директорът на МБАЛ-Пловдив доц. Георги Йорданов при получаване на дарението, направено по повод Деня на доброто – 17 февруари. Столовете са произведени в Швейцария, те са от висок клас и са изключително удобни за болните. Ще бъдат предоставени на Спешно-приемното отделение, където ще носят облекчение на пациентите и техните близки при транспортиране на пациентите. „Като мениджър на верига болници „Медлайн“ д-р Енчев отлично знае от какво най-много се нуждае едно лечебно заведение, а този жест показва, че когато в сърцето на един лекар Хипократовата клетва е жива, винаги е готов да помага на колеги. Надявам се да дойде отново със същия повод“, каза доц. Йорданов.

17 февруари е обявен за Ден на спонтанното добро - да го направиш, без да очакваш нещо насреща, заяви д-р Енчев. И добави, че сега, когато хората по света са настръхнали, има огромна нужда от непосредствени жестове на доброта, която да се прави без повод.

Орденът на Хоспиталиерите, който е приемник на фондация „Качество на живот“, винаги е дарявал надежда на болни и страдащи, подкрепял ги е в трудни мигове. По повод Деня на доброто съвместно с ръководството на община „Родопи“ организира безплатни прегледи за жителите на с. Цалапица. През март във висшите училище ще бъдат изнесени лекции за оказване на първа помощ и поведение при природни бедствия и аварии. Със съдействие на ордена лекарите от верига болници „Медлайн“ от 15 февруари провеждат едномесечни безплатни консултации за пациенти с репродуктивни проблеми. Защото една от нашите основни цели е увеличаване на раждаемостта и запазване на нацията, подчерта д-р Енчев.

Като хуманитарна организация орденът е възникнал при първите кръстоносни походи, а в момента е със статут на наблюдател в ООН. В него членуват над 15 000 медици от цял свят.

Коментари