Публикация

Бившият директор на УМБАЛ в Пловдив отрече обвиненията на МЗ


Бившият директор на Университетската болница „Св. Георги” в Пловдив доц. Илия Баташки отхвърли обвиненията от финансовия доклад на здравното министерство, че по време на неговото управление са извършени нарушения за над 2 милиона лева.

 

”Съвеста ми е чиста, през четирите години на моето управление превърнах болницата в най-силната в страната, където пациентите са получавали най-доброто за своето лечение”, каза доц. Баташки.

 

Той подчерта, че тиражираните 9 милиона лева като натрупани дългове са виртуални и обвини сегашното ръководство, че само за два месеца е увеличило дълга с 4 милиона лева.

На въпрос за кредита от 4 милиона лева, доц. Баташки отговори, че заемът е взет според всички правила. Относно твърденията за липса на апаратура, обясни, че тя не е била купена поради провалени търгове и парите са в сметките на болницата. 

 

„Поех здравното заведение с  24 милиона дълг към доставчици, оставих го  с 27 милиона лева задължения, но в същото време съм направил инвестиции за 20 милиона лева. Нека сегашното ръководство се похвали с това, а след това да обвинява" - заяви още доц. Баташки.

Коментари