Публикация

Future Health е най –голямата банка за съхранение на стволови клетки и за 2015г. в България

Интервю с Вили Пеева - Административен директор на най –голямата банка за съхранение на стволови клетки и за 2015г. в България Future Health


Вили Пеева - административен директор на Future Health

Интервю с Вили Пеева - Административен директор на най –голямата банка за съхранение на стволови и за 2015г. в България Future Health

Вили Пеева е завършила право и работи в сферата на здравеопазването като медикал мениджър от 2004г. Тя е административен директор на МЦ Афродита от самото му създаване през 2007г. Под нейното ръководство МЦ Афродита, е номинирана от Престижната Европейска Бизнес Асамблея / Оксфорд / през 2014г и 2015г. Някои от наградите в България са за най- бързо развиващ се медицински център, най- добра тъканна банка и за цялостна благотворителна дейност. Вили Пеева владее 5 езика, тя е омъжена и има двама сина.

- Г-жо Пеева, кое е най-важното, за да си успешен мениджър?

- Има два важни фактора: услугите, които предлагаш и екипа, с който работиш.
За мен Future Health е банката, която предлага най-високо качество на съхранение на стволови клетки. През тези години не съм срещнала професионалисти с такава отговорност и признания от държавни институции и независими организации, каквито са и притежават Future Health. Истинското доказателство за това са направените успешни трансплантации на наши клиенти. Банката работи в над 65 държави на 5 континента и във времена, когато компании фалират, препродават се или се свиват, Future Health инвестира във високи технологии и открива нови лаборатории /Швейцария и Лондон Великобритания/.

Колкото до екипа, с който работя в България - говорят и нашите резултати.

- Future Health навършва 6 години, откакто е на българския пазар. По официални данни на Изпълнителна Агенция по трансплантация за 2015г. броят на съхранени проби в Future Health за година е повече от всички проби на чуждите банки взети заедно в България . Какво Ви донесе досегашният опит?

- Решението на Future Health да присъства на българския пазар беше взето след дълго проучване. Все пак компанията е първата частна акредитирана банка за съхранение на стволови клетки в Европа, единствената, получила признание и награда от Кралицата на Англия. Затова и партньорството между МЦ Афродита и Future Health за нас беше един вид признание. 6 години са време, в което ние се доказахме, с доверието, което ни гласуваха клиентите и стабилността, която осигуряваме, а това са най- важните фактори. Всяко семейство заслужава най-доброто, когато става въпрос за здравето. По последни данни на ИАТ - МЦ Афродита и Future Health е банката с най- много съхранени проби и в България. Факт, който ни удовлетворява, защото дадохме на семействата точната информация, за да вземат правилното решение.

Няма по голямо удовлетворение от успехите, постигнати благодарение на спечеленото и доказано доверие на клиентите.

- Променят ли се клиентите през годините, стават ли все по-взискателни?

- Виждам, че през годините клиенти, които са съхранили в други банки и избират нас за второ или трето дете, са се сблъскали с много заблуди. Например, че пробите са били съхранени в два града или в две държави без да разполагат със съответните сертификати и транспортни документи. Други са мислели, че кръвта им е изследвана по PCR, но не разполагат с резултати. С радост съм забелязала, че с всеки изминал месец семействата стават по-информирани и по прецизни . Те не следят само банките, в които се съхраняват техните клетки, но проучват много детайлно и българските им представители. Забелязвам, че има доста семейства, които ни избраха поради кристално финансово положение на МЦ Афродита, големия капитал на фирмата, високата квалификация и численост на нашия персонал, както и многобройни материални активи на фирмата, това им помогна да изберат Future Health.

- Какво бихте посъветвали бъдещите майки, които обмислят да съхранят стволови клети?

- Ние, в Future Health и МЦ Афродита, съветваме семействата да събират максимално много и разнопосочна информация, да проучват банката и българския представител. Важно е да се изискват сертификатите на банката, удостоверения и награди от независими източници, опит и успешни трансплантации. Но над всичко съветваме да искат доказателства.

- Каква е зависимостта между качество, сигурност и цена при избор на банка за съхранение на стволови клетки?

- Процесът на съхранение на стволови клетки има два етапа. Единият е професионално съхранение на пробата, което зависи от качеството на банката, другото е финансовата стабилност за периода, за който ще се съхранява. Ние можем да се гордеем, че и за двете пера сме успели да предложим на нашите клиенти максималното качество с минимален разход. Нашите лаборатории са лицензирани от държавните органи и наградени от най-висши институции. Фирмите ни са финансово стабилни, без кредити и не се търгуват на борсата. Разбира се, цената на услугата се формира от тези фактори. Обемът на работа на една банка в световен мащаб е от голямо значение. Future Health e единствената компания в България, която предлага финансиране на самата процедура по трансплантация, услуга, която се предлага по цял свят. Това не е застраховка или допълнителен разход за семействата, това могат да си го позволят компании с огромен капацитет на работа и финансова стабилност.

- Срокът на съхранение е 20-25 години. Как семейството може да следи своята проба за такъв дълъг период?

- При нас семействата имат директен контакт с МЦ Афродита и Future Health. Периодично получават информационен бюлетин от централата на Future Health, а от наша страна на 2 години се проверяват всички данните. Това е необходимо, тъй като за този период семействата сменят адреси, телефони или загубват сертификата или изследванията си. Аз съветвам клиентите да контактуват директно с банката и да проверяват състоянието на пробите през годините.

http://www.168chasa.bg/article/5307707

Коментари

Много полезна информация за семействата решили да предприемат тази стъпка!