Публикация

Д-р Ангел Енчев и Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан разширяват кампания „Топъл обяд“

Храна на нуждаещите се ще се дава вече не само в петък, но и всеки вторник


Пластичният хирург на звездите д-р Ангел Енчев подкрепя инициативата „Топъл обяд, инициирана от неговия брат близнак д-р Невен Енчев, мениджър на верига болници „Медлайн“. Той се включва, за да осигурява топла храна за нуждаещите се всеки вторник. Така благодарение на неговата загриженост към хората в затруднено положение, кампанията се разширява и вече ще се провежда два дни в седмицата.

Д-р Ангел Енчев е известен със своята благотворителност – оперира про боно десетки жени с онкологични проблеми, участва в кръводарителските акции, организирани от фондация „Качество на живот“, чийто наследник сега е Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан, направил е множество дарения на хора в неравностойно положение.

„Топъл обяд“ стартира преди година и половина и в акцията повече от 70 петъка поред се раздава топла храна на нуждаещи се, без от тях да се изискват документи, удостоверяващи социалния им статус. Кампанията бе продължение на инициативата „Топло сърце“ в помощ на пострадалите от наводненията в община Мизия.

Съмишленици на „Топъл обяд“ са изявени обществени фигури у нас и по света, които от есента на 2015 г. участват в раздаване на храната и по този начин засвидетелстват своята съпричастност към благородната кауза, организирана по инициатива на д-р Невен Енчев и Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. Досега в нея се включиха пловдивският областен управител Здравко Димитров, зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, общинските съветници от Реформаторския блок Пепа Деведжиева и Божидар Здравков.

Първа благородната инициатива подкрепи графиня Естер дьо Помери, провела множество дарителски акции в нашата страна, заради които е удостоена с орден „Мадарски конник“ от президента.

Идеята на ордена е повече бизнесмени да подкрепят „Топъл обяд“, защото само по този начин ще може да се осигури храна на нуждаещите се всеки ден. Докато съм жив, всеки петък пред входа болница „Медлайн“ / на ул. „Филип Македонски“ 37/ ще има топла храна за хората в затруднено положение, увери за пореден път инициаторът на кампанията и председател на хуманитарната организация д-р Невен Енчев. 

Коментари