Публикация

Как да спрем бързо болката (ВИДЕО)

Долорен е с доказан ефект при мигренозна болка, глабовоболие, менструални болки, болки като при дископатия. Медикаментът има както противовъзпалителен, така и антипиретичен ефект


Болката е сред най-честите причини да посетим личния лекар. Обикновено тя е симптом на някакво заболяване и преди да се пристъпи към лечение, необходимо е да се открие причината за нейната поява. "Понякога се налага по-продължителна терапия, която включва комбинация от няколко лекарства", споделя  д-р Мадлена Портарска, общопрактикуващ лекар от София.

В случаите на остра болка обаче можем да разчитаме на бърз и сигурен резултат. Долорен (ибупрофен) е медикамент с доказан болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект. Той принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни заболявания и е подходящ при:

  • мигренозна болка
  • глабовоболие
  • менструални болки
  • болки като при дископатия 

Нестероидните противовъзпалителни средства са изключително подходящи и през зимния сезон, когато зачестяват острите вирусни заболявания. Причината е, че освен противовъзпалителен те имат и антипиретичен ефект (понижават температурата). 

Коментари