Публикация

Д-р Михаил Илиев: Сънят е най-доброто средство за възстановяване (ВИДЕО)

Амбинор Енерджи помага на мускулите да се отпуснат и осигурява нормален сън


Когато се натоварваме физически, организмът изразходва енергийните си запаси и те трябва да бъдат възстановени. „Необходимо е да подкрепим черния дроб и мускулатурата“, коментира дългогодишният лекар на националния отбор по футбол д-р Михаил Илиев. Специалистът припомня, че комбинацията калций и магнезий например позволява на тялото ни да бъде в оптимална форма.

Необходимите дози калций могат да се набавят лесно чрез храната. Магнезият е изключително ценен елемент, който участва:

  • в мускулното съкращение,
  • има успокояващ ефект
  • действа антистресово

Проблемът е, че трудно се набавя чрез храната, а при физическо натоварване - се губи лесно. Дори и да бъде приеман като добавка, организмът успява да усвои максимум 20% от доставеното количество. В съчетание с витамин В6 обаче той може да бъде усвоен и над 80%.

Двата елемента присъстват в състава на Амбинор Енерджи. Формулата на препарата се допълва от L-аргинин. Тази аминокиселина храни мозъчната клетка, която командва нашите движения. Приемът на L-аргинин помага за отпускане мускулатурата и осигурява един по-продължителен сън. „От 40 години съм в спорта и категорично мога да заявя, че сънят е най-доброто средство за възстановяване“, подчертава д-р Илиев.

Амбинор Енерджи е подходящ не само за професионални спортисти и аматьори, но също така и за хора, които работят на компютър. Те също са изложени на напрежение.Може да се приема и от деца в по-ранна възраст, които имат повишен тонус на вегетативната нервна система.

Коментари