Публикация

Семейството и теглото


Когато става дума за наднормено тегло, специалистите /а и всички останали/ отдавна са установили, че съществува т. нар. "съпружеска хармония" - или по-просто казано, "той е дебел и тя е дебела".

Този факт се потвърждава и в ново проучване, според което съпрузите, които живеят заедно повече от 2 години, са по-склонни към напълняване от прекаралите под един покрив по-кратко време.

Не бързайте да се настройвайте против брака като институция – двойките, които съжителстват без брачно свидетелство, също трупат килограми.

Какви са причините? Може би повече социални и семейни ангажименти, което означава по-редовно хранене отпреди? Или по-слаба мотивация към поддържане на линията и привличане на противоположния пол?

Каквито и да са причините /най-често неосъзнати/ важното е какво трябва да се прави, за да не се отпускаме.

След като семейната среда "привлича" килограмите, тя би трябвало да е благоприятна и за ликвидирането им! Защото до себе си имате любящ партньор, който ще ви подкрепи.

Разхождайте се заедно поне по половин час на ден. Пазарувайте заедно и подбирайте здравословни храни.
Уговорете се да не внасяте вкъщи 5-те продукта, от които се трупат тлъстини на талията: наситени мазнини, трансмазнини, захар, сиропи и зърнени храни, които не са 100% пълнозърнести.

Коментари