Публикация

“Фаркол“ в подкрепа на спорта

Бургаската лекоатлетическа школа възвръща славата си


Бургаската лекоатлетическа школа постави ударно начало на спортната 2016 година. На Националния шампионат на закрито в Добрич на 17 и 18 февруари, нашите момчета и момичета респектираха с отлични стартове и с общо 23 медала се наредиха в шестицата на най-добрите лекоатлети у нас. В конкуренция на близо 100 спортни клуба от цялата страна, бургаският клуб „Вая 94“ се завърна с 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала.

Това стана не без помощта и на „Фаркол“. Бургаската фирма подпомага атлетите от клуба, които цяла зима провеждат тренировките си в Сливен заради липсата на подходяща зала в морския град. „Благодарни сме на „Фаркол“, които безвъзмездно ни снабдяват и с медикаменти. Без тяхната помощ и на тази на транспортната фирма М-Бус не бихме постигнали тези успехи“, споделя президентът на клуба Пенчо Желязков.

Три от трофеите спечели 15-годишният Виктор Апостолов, който триумфира със злато на 60 метра бягане с препятствия и на щафетата 4x200 метра. В дисциплината 60 метра гладко бягане взе сребърен медал. В щафетата отлично се представиха също Божидар Вангелов, Радослав Узунов и Андрей Цочев. Вангелов добави и два бронзови медали в дисциплините 60 метра гладко бягане и 200 метра гладко бягане.

Истински фурор сред спортисти и публика предизвика бургазлийката Нелина Стоева. На полуфинала на 60 метра гладко бягане състезателката на „Вая 94“ в младша възраст финишира с впечатляващите 7,83 секунди. На спринтовите дисциплини грешките обикновено са непоправими и затова на финалното бягане тя остана пета. „Въпреки това, резултатът й на полуфинала е голям успех. Той е по-силен от този на шампионката в старша възраст, която записа 7,89 секунди и на практика е сред 4-те най-добри постижения в България за всички възрастови групи“, коментира старши треньорът на „Вая 94“ Георги Бахчеванов.

„Фаркол“ подпомага също развитието на конния спорт, детския футбол, хандбал, баскетбол. Фирмата е и дарител на Бургаска област за 2014 година.

Коментари