Публикация

Когато те болят всички мускулчета

Една от най-честите причини за приема на болкоуспокояващи лекарства са проблемите в опорно-двигателния апарат


Грешно се смята, че проблеми с опорно-двигателния апарат имат единствено възрастните хора. В съвременния живот, три са основните фактори, които при младите могат да доведат до остри или хронични болки в мускулите и ставите:

- обездвижването - работата в офис, придвижването с личен автомобил са причината съвременния млад човек да бъде обездвижен

- неправилната стойка - когато човек работи по 8-10 часа на бюро, стойката е неправилна. Същото важи и за начина, който ползваме модерните технологии.

-  прекомерното натоварване - често по време на спорт или при извършване на физически труд се натоварват неравномерни различни части на тялото, което води до проблеми в стави и мускули, респективно - до болка.

Овладяването на острата болка неминуемо изисква прилагането на перорални медикаменти,  които обаче трябва да се приемат в оптимални дози за възможно най-краткия период от време. Едновременно с това, както и за продължаване на лечението, трябва да се прилагат локални противоболкови средства под формата на масла, кремове и гелове.

Повече информация за болката, също и как да се свържете с подходящ специалист, вижте на www.credoweb.bg/bolka

вижте още: 

Коментари