Публикация

Житната диета на Петър Дънов - здраве и енергия за организма

Защо жито?


житна диета на Петър Дънов

Учителят Петър Дънов казва по отношение на житото: „Засега по-здравословна храна от житото няма. Обаче тъй както днес мелят житото и приготовляват хляба, голяма част от хранителните му вещества се губят. Меленето на житото е човешко изобретение. В бъдещата култура воденици няма да има. Когато житото се мели, голяма част от маслата, както и от хранителните му сокове изчезват. След като смелят житото, турят брашното в чували, дето стои по пет–шест месеца. Това брашно вече не е живо. То е изгубило всякаква жизненост, всякакъв живот от него изчезва.

Житното зрънце съдържа в себе си потенциална енергия, която като влезе в организма на човека ,се превръща в кинетическа.

В житото се крият най-мощните, най-благородните сили на живота. Житното зърно е емблема на човешката душа."

Именно заради това той е избрал жито. Житото (Пшеницата) което ще използвате за вашия хранителен режим е хубаво да не е преминавало през генно модифицираща обработка, затова изберете био сорт или поне сорт, чийто произход ви е известен. Може да замените житото и с други сортове, за които знаете, че не са подлагани на модификация като лимец, динкел, спелта, емер и камут.

Вижте житната диета ТУК

Коментари