Публикация

„Златен Гален“ за пълния отличник от Випуск 2015 на Факултета по фармация към МУ-Варна

Младите магистър-фармацевти са вторият випуск, завършил фармацевтичния факултет в морската столица


На 27 февруари, на тържествена церемония, състояла се в залата на Държавната опера се дипломираха абсолвентите от Випуск 2015 на Факултета по фармация към Медицински университет – Варна. Младите магистър-фармацевти са вторият випуск, завършил фармацевтичния факултет в морската столица.

В академичното си слово ректорът на университета проф. д-р Красимир Иванов поздрави абсолвентите. „Преди пет години вие прекрачихте прага на Медицински университет - Варна, изпълнени с надежда и вяра в бъдещето, убедени, че тук ще получите най-доброто образование, за да усвоите изкуството на фармацията", каза той и им пожела: „Бъдете непреклонни пред трудностите. Използвайте градивната си енергия и се посветете на хуманността, защото най-доброто признание за труда ви са благодарните очи на пациента. За болния една усмивка и насърчителна дума са еднакво ценни с лекарствата. И вие може да бъдете "бялата лястовица" на надеждата и изцелението. "

37 абсолвенти положиха клетвата на фармацевта и получиха дипломите си от проф. Иванов. С отличен успех от 5-годишното обучение и държавните изпити завършиха четирима студенти, които бяха удостоени с парична награда от ректора. На церемонията по дипломирането за първи път бе връчена наградата „Златен Гален" на Мая Радева, която е пълен отличник. Тя получи и парична награда от името на кмета на Община Варна. „Аз избрах да продължа професионалното си развитие като асистент във Факултета по фармация, за да предам своите знания на бъдещите колеги.", сподели Мая Радева.

Наградата на декана на Факултета по фармация на името на проф. д-р Делчо Желязков получи г-жа Рада Пехливанова, председател на Регионалната фармацевтична колегия – Варна. Отличието е за принос в интегрирането на възпитаниците на Факултета по фармация в професионалната общност.

Талантливите студенти от МУ-Варна Радина Генова, първи курс, специалност „Помощник-фармацевт", и Мартин Стефанов, четвърти курс, специалност „Медицина", поздравиха с музикалните си изпълнения магистър-фармацевтите.

Галерия.

Коментари