Публикация

КАМПАНИЯТА „ПРАВО НА ЗРЕНИЕ“ НА 16 МАРТ В МБАЛ „Д-Р АТАНАС ДАФОВСКИ“-КЪРДЖАЛИ С БЕСЕДА И БЕЗПЛАТЕН СКРИНИНГ

В Световната седмица за борба с глаукомата, на 16 март от 13.00 ч., Очно отделение към МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“-Кърджали организира информационна беседа с безплатен скрининг за двете заболявания.


Националната кампания „Право на зрение“ гостува в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“-Кърджали на 16 март . Целта на кампанията е предотвратяване на слепотата чрез информираност на пациентите и навременни прегледи. Тя е фокусирана върху двете най-значими очни заболявания – глаукома и катаракта. Те са най-честата причина за слепота в света. И докато при катарактата зрението може да се възстанови, при глаукомата загубата му е необратима.

В Световната седмица за борба с глаукомата, на 16 март от 13.00 ч., Очно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“-Кърджали организира информационна беседа с безплатен скрининг за двете заболявания. Беседата ще се проведе в конферентната зала на болницата със съдействието на изпълнителния директор на болницата доц.д-р Тодор Черкезов,д.м.

Всеки присъстващ ще получи талон за скринингов преглед, които ще се проведе с предварително записване на тел. 0361 68356 (след 14 ч.).

Кампанията е насочена към хората около и над 50-годишна възраст, тъй като те попадат в рисковата група за развитие на двете заболявания.

Тя е подкрепена от Пациентска организация „Глаукома“ и Национална глаукомна асоциация. 

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Логопедия Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Глаукома Катаракта Глаукома Катаракта Кърджали МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ кампания „Право на зрение“

Коментари