Публикация

Имаме ли право да се намесваме в съдбата?

Първият български сериал на лекарска тематика „Откраднат живот” ще провокира зрителите да проникнат в личните драми на лицата зад белите престилки


Д-р Генадиев, доказан акушер-гинеколог, за когото даряването на живот е лична и професионална мисия, е в центъра на завръзката в „Откраднат живот”. Той самият мечтае за дете и след дълго очакване, съдбата му се усмихва. Но не всичко се случва така, както той очаква. На младият тогава мъж, се налага да вземе трудно решение.

Александър и Калин са родени на една и съща дата, в един и същи час, в една и съща болница и още от първия миг съдбите им се преплитат необратимо. Всеки от тях има свой път, но независимо от личните им качества и решения, един избор, независещ от тях самите, ще диктува живота им. И двамата по различни причини се посвещават на трудната лекарска професия без да знаят, че ще трябва да се намесват не само в съдбата на пациентите си, но и да лекуват собствените си душевни рани – знание, което не може да бъде придобито в нито един университет по света. За да бъдеш лекар трябва да положиш клетва, но може ли тя да помогне, когато се налага да решаваш собствената си съдба?

Александър е лекар, който първо е бил пациент, прекарале цялото си детство в болничните стаи и буквално дължи живота си на медицината, затова съвсем естествено ѝ се посвещава изцяло. За него лекарската професия е предопределена.Калин е от докторска фамилия, израснал е с проблемите на пациентите и лекарите и за него изборът на професия също е предначертан. Неговата голяма лична и професионална цел е да докаже, че е достоен за лекарската си фамилия и да израсне като професионалист извън сянката на родителите си.

Тези трима мъже, способни да взимат рисковани решения, да се изправят, след като са паднали, да изпитват различни по сила и посока емоции, са пълнокръвни и сложни образи, които ще изненадат и провокират зрителите да заживеят с техните лични и професионални драми.

Kато продуцентина сериала, една от основните ни цели беше да намерим най-подходящите актьори, които да влязат в образите на тези многопластови герои. В „Откраднат живот” няма черно-бели персонажи, всеки от героите разкрива различни, често пъти изненадващи страни от личността си в зависимост от обстоятелствата. Това са образи в развитие, което ги прави толкова интересни, но и трудни за изиграване. Много сме щастливи, че успяхме да намерим актьорите, които буквалоно „заживяха” живота на героите си.” – коментира продуцентът на сериала Евтим Милошев.

В ролята на д-р Генадиев ще видим изключителния Стоян Алексиев, познат на зрителите както от ролите в театъра – „Вишнева градина”, „Полет на кукувиче гнездо”, така и от големите му роли в киното – „Пътят към Коста дел Маресме”, „Вчера”, „Време разделно”. Големият български артист за първи път ще си партнира на малкия екран със своя син – Александър.

Младият актьор смело и уверено следва стъпките на баща си и след като завършва престижния Adelphi University в Ню Йорк, се установява в Лондон, където има редица роли в Лондонския театър. Александър дори стига до Холивуд, а за ролята му на охранител на руски олигарх, изигран от самия Кенет Брана, получава множество комплименти и възможността да си партнира с имена като Кийра Найтли и Кевин Костнър.

Димо Алексиев пък ще облече бялата престилка, за да влезе в ролята на Калин. Той е познат на българската публика, освен с ролите си в Народния театър и с участието му в хитовите продукции „Дзифт”, „Лора от сутрин до вечер”, „Живи легенди” и редица български сериали.

Коментари

Искра Сотирова
26 мар 2016 17:42

Сериалът е качествен и това, разбира се, е субективна оценка - като човек работил и в телевизия, мога да кажа, че е заснет прекрасно. Най-важното - достоверен. А що се отнася до разменените бебета - това са правилата на сериала, който е потомък на сапунената опера, Шекспировите пиеси... Това малко изненадващо и шокиращо ли е?

Ганка Добрева
24 мар 2016 13:58

Ако се замислите,под "съдба" разбираме нещо предначертано,път някакъв,предопределеност според човешките ни разбирания,"програмиране".От гледна точка на космогонията обаче,може би точно така трябва да стане,без значение дали ни харесва,дали се вписва в нашите норми.И ако ние си мислим че държим картите,какво ли мисли този,който ги раздава?Да,лекарите често се явяват инструмент,да не забравяме обаче че и всеки един от нас е.И когато взимаме решения в нашия собствен живот,за самите нас,нямаме идея колко още животи променяме :) Да поздравим режисьорите,сериалът може да не е като по учебник,но пък залага в правилната посока.

Въпросът е редно ли е точно лекар да извърши смяна на новородени деца, само защото неговото е застрашено от преждевременна смърт? Отказвайки се от трудния път на баща на дете с тежко заболяване и избирайки лесното?! Сериалът има добри идеи, но има доста път да извървим, преди да започнем да произвеждаме качествени сериали - такива, които те изненадват, шокират, забавляват и разплакват...

Съгласна съм с д-р Касалов. Без намесата на лекари в съдбата ми, и аз, и синът ми нямаше да сме живи. Не зная дали е добре в глобален план, но в личен за мен това е намеса, за която ще съм благодарна винаги на проф. Димитър Радонов, д-р Методи Маджаров, д-р Каймаканова и всички лекари и медицински лица от екипа. Помня лицата им вече 30 години, но за съжаление не и имената

Мария Шаркова: Това, което единствено липсва на филма, е усещането, че става дума за голяма болница. През цялото време виждаме само няколко лекари, 3-4 сестри, няма я тази динамика, каквато действително има в многопрофилните болници. Тази сякаш е по-бутикова, частна болница с 1-2 отделения. Разбира се, казвам го от гледната точка на човек, работещ в голяма болница и свикнал с лудницата. И като казвам динамика, имам предвид динамиката на отношенията-многпластови, сложни, с много персонал.

Елеана Симова
9 мар 2016 16:05

Гледах го първия епизод и чакам с нетърпение тази вечер следващия, много ми хареса и развълнува историята, дори на моменти се разчувствах.

девойката с шапката наистина беше покъртителна. Има ли такива пиарки на болници?

PR-ката направо ме изкърти:)))

Надявам се да привлече млади хора към романтиката на тази порфесия

Силно начало на новия сериал. Обещава да е интересен и провокативен