Публикация

​Журналисти от водещи медии видяха първия епизод на закрита премиера в Киноцентър "Бояна"

„Нашите лекари-консултанти след като гледаха първия епизод поклатиха глави и потвърдиха - няма очевидни лекарски грешки. Това за нас беше огромно признание” – разказа продуцентът Евтим Милошев.


Не можем да повярваме, че минаха 50 минути. Действието се следи на един дъх” - бяха първите думи след края на прожекцията.

„Силен, убедителен и разтърсващ първи епизод” - обсъждаха след премиерата  журналисти. Те коментираха положително и кастинга на сериала – и младите, и утвърдените актьори са успели да влязат в кожата на героите си и играят толкова убедително, че забравяш, че са актьори. Особено в критичните сцени от лекарското ежедневие, когато се борят за човешки живот.

„Нашите лекари-консултанти след като гледаха първия епизод поклатиха глави и потвърдиха - няма очевидни лекарски грешки. Това за нас беше огромно признание” – разказа продуцентът Евтим Милошев.

Той беше видимо развълнуван, когато след края на епизода излезе, за да види „очи в очи” реакцията на първите изключително важни зрители на „Откраднат живот”. Сериалът, както сам той открито заяви, е откраднал неговото творческо и продуцентско сърце.

„Толкова много сме се готвили за този сериал, толкова материали и човешки истории сме изчели и изгледали, за да изградим убедително нашата история, че ние вече живеем в реалността на „Откраднат живот”. Дори открихме един сайт, в който деца, изоставени или разменени от родителите си, общуват помежду си, споделят емоциите си и издирват своите биологични родители. Прекарали сме седмици и месеци, заровени в техните истории.Първото ни притеснение още в началото на първия епизод беше дали решението на д-р Генадиев да размени бебетата изглежда убедително на екран, дали зрителите биха се поставили на негово място и биха му повярвали. Със сигурност начина, по който размяната се случва, е напълно реалистичен за далечната 1982 година. Сега е по-сложно да се направи подобно нещо, но пак не е невъзможно. Важното за нас обаче беше не самият механизъм на размяната, а психологическата мотивация – дали е въздействаща и дали зрителят вярва на съдбовното решение на младия тогава лекар и баща. Радвам се, че вашата реакция показва, че вероятно сме успели да изградим убедително тази първа сцена в нашата история. Сцената, която поставя началото на всичко като преплита съдбите на героите. Със сигурност младият тогава Генадиев в тези броени минути, в които е взимал съдбоносното решение, не си е давал сметка на колко много съдби ще промени.„Откраднат живот” е сериал именно за това – за хода на съдбата и опитите ни да ѝ влияем, за възможността да приемеш съдбата или да ѝ се противопоставиш, за начина, по който разчиташ знаците и решенията, които взимаш след това. На мен лично този сериал ми повлия, така че аз много повече се вглеждам в знаците, които срещаме по пътя си. Например точно сега след премиерата, отивам на поклонение на един невероятен българин, когото имах привилиегията да е сред познаните ми в есента на неговия живот и всеки момент, в който сме прекарали заедно, е бил важен за мен - българинът на три Българии - Петко Бочаров. Съвпадението на тези две събития разчитам като знак и му посвещавам днешната прожекция, като се надявам сериалът да е толкова добър, колкото паметта му заслужава” – каза Евтим Милошев.

И накрая с присъщото си чувство за хумор, каза на журналистите да не се надяват, че всички епизоди ще са толкова добри като първия – само следващите два.

Премиерата на “Откраднат живот” е на 8-ми март в 20 часа по Нова.

" }-->

Коментари