Публикация

Рехабилитатор от МБАЛ Бургас играе зад кадър в "Под прикритие"

Рехабилитатор от МБАЛ Бургас играе зад кадър в хитовия сериал „Под прикритие“. 33-годишният Калин Бошев е личен асистент на актьора Христо Мутафчиев и му помага на снимачната площадка.


Рехабилитатор от МБАЛ Бургас играе зад кадър в хитовия сериал „Под прикритие“. 33-годишният Калин Бошев е личен асистент на актьора Христо Мутафчиев и му помага на снимачната площадка на предишните сезони на сериала. Калин работи в Отделението по физиотерапия на МБАЛ Бургас, но запознанството му с Христо Мутафчиев става в столицата.

Неразделни са вече няколко години. С уменията си бургазлията учи Христо Мутафчиев как да възстанови движенията след преживения инсулт. Придружава го на снимки, на репетиции, дори на сцената. Дори е играл заедно с него в постановката на Народния театър „Хъшове“. Допадат си и по характер – Калин е изключително лъчезарен и позитивен. Също като баща си – известния анестезиолог д-р Атанас Бошев, когото бургазлии помнят и като зам.-кмет по здравеопазване.

Христо Мутафчиев попада в МБАЛ Бургас по време на снимките на филма „Миграцията на паламуда“. Част от сцените са заснети в Поморие. На 26 октомври 2010 г. по обед той е докаран с линейка в Спешното отделение. Веднага е сформиран интензивен екип под ръководството на д-р Георги Матев, който извежда актьора от критичното състояние. За изключителния си професионализъм екипът получава признанието на цялата артистична общност.

В болница „Св. Наум“ в столицата артистът е изпратен за рехабилитация. Там среща Калин Бошев, който в момента е на обучение. Той е единственият, който казва на Мутафчиев: „Ако искаш да се движиш, ще ме слушаш. Каквото ти кажа, това ще правиш“. „Никой от колегите не смееше да го доближи. Изпитваха респект пред неговата известност. Аз също го уважавам като актьор и личност, но на първо място беше желанието да му помогна. А знаех, че ще е трудно и за да се получат нещата, той трябваше да ми има пълно доверие“, разказва Калин.

Всеки път, когато известният актьор идва в Бургас, не пропуска да се отбие при д-р Георги Матев и в Отделението по физиотерапия - при Калин. Не спира да благодари – на първия, че е спасил живота му, а на втория – че го изпълва с движение и радост.

Коментари