Публикация

Малките журналисти от Стремци: За да станеш добър лекар, е нужна любов

​Всичко започна малко преди Нова година. Тогава ние, момичетата от клуба на младия журналист към читалището в Стремци, направихме кутии с много подаръци.


Всичко започна малко преди Нова година. Тогава ние, момичетата от клуба на младия журналист към читалището в Стремци, направихме кутии с много подаръци. Бяхме решили по случай Рождество Христово да зарадваме с тях болните деца от детското отделение на болницата в Кърджали. Донесохме кутиите и лично раздадохме подаръците на децата. Радостта беше двойна –радваха се и те, радвахме се и ние. Тогава главният лекар на болницата  д-р Черкезов, директор ни покани отново да дойдем тук, да напишем и други материали и да продължим нашето приятелство.

И ето ни отново в детското отделение. Благодарим за топлото посрещане, за споделеното от главния лекар в отделението д-р Елена Маринова, старшата сестраНурает Хасан и медицинската сестра Маргарита Попова, които ни разказаха много интересни неща. Те ни се зарадваха като разбраха, че някои от нас също искат да станат лекарки и медицински сестри и че ще имат достойна бъдеща смяна.

Разбрахме, че целият персонал полага много грижи за всички болни деца – и малки, и големи. Разбрахме, че за да станеш лекар или сестра, се изисква време. Но за да станеш добър лекар и добра сестра, трябва още повече време, в което да показваш своята любов. Записахме доста неща в бележниците си. Не е необходимо да разказваме за всичко, но най-важното е, че тук, на всяко дете, ще бъде обърнато специално внимание.
Добро впечатление в отделението ни направиха картините, нарисувани от деца от кърджалийското училище „Владимир Димитров – Майстора”.
Обикновено пациентите в болницата в знак на благодарност оставят кутия с бонбони на лекарите и сестрите. Този път ние имахме удоволствието лекарите и сестрите да ни почерпят с бонбони. И за това им благодарим.
Надяваме се, че нашето приятелство с детското отделение ще продължи и занапред.

Неджибе РАМАДАН, 7 клас
Билге БАСРИ, 7 клас
Джейлям МУСТАФА, 7 клас
от клуба на младия журналист към читалището в Стремци

Коментари