Публикация

Пет дами са сред звездите на новия лекарски сериал, който тръгва в деня на женския празник

Радина Думанян, Йоана Буковска, Мария Каварджикова, Янина Кашева и Марта Вачкова влизат в домовете ни довечера


Денят на жената тази година ще бъде още по-вълнуващ, защото тогава ще стартира и най-новият български сериал „Откраднат живот”. 5 женски образа имат водеща роля в сюжета.

Звездата на Пловдивския театър – Радина Думанян е Биляна – главната героиня в сериала. Биляна Захариева е млад и амбициозeн анестезиолог, с идеалистични разбирания за професията. Тя се отнася сериозно и задълбочено към всеки отделен случай и не допуска излишни рискове. Неин избраник е Калин, синът на директора на болницата проф. Генадиев, с когото имат силна връзка, подкрепяна изцяло от двете фамилии – Генадиеви и Захариеви.

Носителка на „Аскеер” 2015 за Изгряваща звезда и номинирана за „Икар” 2015, Радина Думанян е изключително убедителна в ролята на очарователната Биляна, която зад привидната си сдържаност крие силни емоции, причина за множество драматични обрати в сериала „Откраднат живот”.

В ролята на нейната майка Виолета, влиза актрисата Йоана Буковска-Давидова, която  ще изиграе сложния образ на майката на Биляна – Виолета Захариева. Властна жена,  двигател на задкулисните игри в болницата, тя  не пропуска възможност да се възползва от слабостите в здравната система, за да се облагодетелства лично. Безспорно е, че тя управлява семейството, грижи се за просперитета и бъдещето на съпруга си – АГ специалистът доцент Захариев и дъщеря им Биляна.  Героинята ѝ е дълбоко манипулативна и съумява да намери приемливо оправдание дори в най-противоречивите си действия.

"Истински интересните персонажи никога не са черно-бели. Най-любопитни за зрителите са нюансите в поведението и мотивацията на отделните герои, именно те ги превръщат в пълнокръвни и достоверни образи. Ние сме се стремили всеки от персонажите в „Откраднат живот” да има своя скрита страна, която постепенно да се разкрива с развитието на сюжета” - коментира продуцентът на сериала Евтим Милошев.

Носителката на две награди „Аскеер” за главна женска роля Мария Каварджикова ще влезе в ролята на Евгения Генадиева. Скромна жена и добра съпруга на директора на МБАЛ „Св. Кирил”- д-р Генадиев, когото дълго време не успява да дари с наследник. Евгения няма общо с лекарската професия, но целият ѝ живот косвено е свързан с нея, заради мъжа ѝ, сина ѝ и приятелското им обкръжение. Тя се радва за всеки професионален успех на любимите си мъже и преживява с тях всяка загуба, но има нещо, което не знае. Една голяма и тъмна тайна тегне като прокоба над семейство Генадиеви.

Цялата завръзка започва на 31 декември 1982 година, когато след много опити и дълго очакване, Евгения Генадиева ражда сина си. Малкият наследник на д-р Генадиев се ражда с тежка сърдечна малформация, която по онова време завършва фатално в голям процент от случаите. По същото време се ражда и друго бебе – здраво момченце, чиято майка умира непосредствено след раждането. Д-р Генадиев е изправен пред най-голямата дилема в живота си – да се намеси ли в съдбата, погазвайки Хипократовата клетва и човешките закони, или да приеме тежката си участ...

В историята се намесва и педиатърът д-р Кръстева, която е близка с д-р Генадиев и ще се превърне в „грозен белег от миналото му”. В ролята на д-р Кръстева влиза голямата българска актриса Янина Кашева, позната на зрителите от култовия български филм „Всичко е любов”.

Не такъв е случаят с главната сестра на болницата. Общоизвестен факт е, че именно Главната  е „душата и сърцето” на медицинското заведение. Продуцентите са поверили тази роля на  любимата за поколения зрители Марта Вачкова.

Коментари