Публикация

УМБАЛ "Свети Георги" получи кувьоз от висок клас

Фронтменът на група "Ренегат" Константин Кацаров дари кувьоз от висок клас на Детската клиника към УМБАЛ "Свети Георги. Дългоочакваният подаръкможе да спаси живота на десетки недоносени бебета


Кувьозът си има история:
През „далечният“ септември на 2015 година, тази апаратура, предназначена за спасяване на новородени, е Обещана на едно здравно заведение.
Във връзка с това обещание, „виден доброжелател“ на изкуството и човешките ценности, от град Пловдив, организира Благотворително Мероприятие в което десетки музиканти и граждани се включват безвъзмездно.
За Щастие нужните средства са събрани, но за Нещастие Обещанието остава без покритие. По напълно ясни причини, музиканти, почитатели и здравното заведение са излъгани. Кувьозът вместо да спасява неопетнени човешки животи, събира прах.
Да, събира прах , чакайки организатора на „благотворителното мероприятие“ да занесе събраните средства на нужното място.
Но това беше до вчера! След като ние – група от хора, изповядващи нормални човешки ценности, бяхме уведомени за тази злополучна ситуация, се договорихме с фирмата, която предоставя съоръжението и дарихме кувьозът на болницата.
Нашата Група се разграничава и осъжда, това тежко, преди всичко морално престъпление!
То е такова защото, една преднамерено комерсиална мисъл, е въвлякла в своя употреба, чувствителността на музиканти и почитатели и в своя услуга е подвела здравното заведение и Община.
Сега няма да назовем името на това лице. Повечето от Вас се досещат кое е то. Повечето от Вас са били използвани и манипулирани от него през годините. Манипулация превърнала се в нечий бизнес. Не, ние повече няма да помагаме този човек да се прехранва с лъжи, лицемерие, измами и светотатство. Чашата преля! Но този път се надяваме прелялата чаша да удави самия извършител!
Преди публично да назовем името му, ще го оставим отчаяно да намери изход от жалкото си деяние. Предполагаме, че и неговите последователи и ухажори ще опитат да сторят същото.
Нека мислещите и съхранилите достойнството и част от добродетелите си хора му зададат само един въпрос:
- Защо, след като животоспасяващата апаратура беше в наличност и ние бяхме събрали нужните средства ти не спази Обещанието си?
С Уважение и Респект към всички Вас – група Ренегат и Приятели!!!
Дарението днес е направено от името на всички, Безвъзмездно дарили трудът и средствата си на благотворителната вечер през септември 2015!

Коментари