Публикация

Безплатни онкологични прегледи във Варна

Прегледите ще бъдат от утре - 9 до 31 март. Пациенти ще се преглеждат всеки работен ден без понеделник.


Специализираната болница за активно лечение на онкологичните заболявания „Д-р Марко А.Марков – Варна” стартира пролетната серия от годишната програма за безплатна профилактика с прегледи за ранна диагностика на най-разпространените онкологични заболявания – рак на гърда, рак на шийката на матката, рак на простата и рак на дебело черво. 

Прегледите ще бъдат от утре - 9 до 31 март. Пациенти ще се преглеждат всеки работен ден без понеделник.

Прегледите ще се извършват в кабинети №36 и №51 в Диагностично-консултативния блок на болницата в сградата на ДКЦ 4 (бивша Поликлиника на Окръжна болница). 

За удобство е препоръчително предварителното записване на телефоните на регистратурата - 052/ 975 840.

При голям интерес ръководството на болницата има готовност да обсъди удължаване на програмата през април или друг месец от годината. 

Прегледите в специализираните кабинети на здравното заведение ще бъдат безплатни за нерегистрираните до този момент пациенти, въпреки че с последните изменения в законодателството и преобразуването на онкологичните диспансери в комплексни онкологични центрове и специализирани болници, те би следвало да се заплащат. Финансов ангажимент на пациентите ще останат само допълнителните изследвания и ехографските прегледи, ако се налагат такива. 

По време на безплатната есенна профилактика на СБАЛОЗ – Варна, проведена през есента на 2015-а година, са прегледани 291 пациенти. При 27 жени са открити предракови заболявания на гърда и женски полови органи. При 9 пациенти е открит рак на дебело черво. Няколко пациенти са насочени към допълнителни изследвания на простата. 

Програмата на СБАЛОЗ – Варна за безплатна профилактика на онкологичните заболявания се провежда вече 8-ма година за сметка на болницата. Тя ще бъде продължена и в бъдеще, защото ранното диагностициране на рак е най-добрата гаранция за успешното му лечение, смята екипът на здравното заведение, начело с управителя проф. д-р Георги Кобаков.

Публикувано от www.moreto.net

" }-->

Коментари

Чудесна инициатива на СБАЛОЗ М.Марков Варна. Редовната профилактика спасява живот!