Публикация

Уволниха диспечерка от Бърза помощ - държала се арогантно

Линейката пристигнала след 23 минути


На 7 март привечер, около 18 и 30ч. граждани звънят на Бърза помощ за припаднала жена на ъгъла на ул. "Кракра" и "Оборище" в столицата. Линейката пристигнала след 23 минути, като междувременно присъстващите отново се обадили на Спешна помощ, тъй като припадналата била много зле. Диспечерката, обслужваща спешния телефон се държала грубо, заявявайки им директно, че скоро спешен екип няма да дойде. Припадналата жена починала, без да дочака "спешна помощ". Пристигналите лекари само констатирали смъртта й.

Ръководството на Спешна помощ заявило, че ще предприеме стъпки за дисциплинарно уволнение на диспечерката, приела обаждането - това гласи официално съобщение на пресцентъра на Министерството на здравеопазването, изпратено до медиите.

Коментари

Елеана Симова
9 мар 2016 16:04

Крайно време беше да уволнят някои от тях. Държат се безобразно. Преди време звъннаха, защото на моята съседка й беше прилошало. Чакахме час, жената едва дишаше и я откарахме с мъжа ми в болница.Като звънях на бързата помощ онези от телефона се държаха грубо и ми се накараха, че едва ли не ги безпокоя и откъде съм знаела, че на съседката ми наистина й е зле, медицинско лице ли съм. Когато я закарахме в болницата, съседката ми я оставиха там за две седмици за изследвания. Оказа се, че е направила микроинсулт