Публикация

Библиотеката на МУ-Варна получи дарение от комплект научни списания

Комплект на престижното научно списание "European Archives of Oto-Rhino-Laryngology" включва по 12 издания годишно за периода от 2009 до 2015 г.


Библиотеката на МУ-Варна получи дарение от комплект научни списания

Библиотеката на МУ-Варна получи ценно дарение от доц. д-р Николай Сапунджиев. Пълният комплект на престижното научно списание "European Archives of Oto-Rhino-Laryngology" включва по 12 издания годишно за периода от 2009 до 2015 г., а дарението е част от личния архив на завеждащия УНС по ушно-носно-гърлени болести във варненския Медицински университет.

"European Archives of Oto-Rhino-Laryngology" се издава от 1864 г. насам и е официалното издание на Европейската федерация на оториноларингологичните дружества и на Европейското ларингологично общество. Списанието предлага оригинални клинични доклади, резултати от експериментални проучвания, както и кратки анонси по строго профилирани теми. Изданието е сред най-престижните сред професионалистите в областта и изключително ценна придобивка за Библиотеката на МУ-Варна.

Библиотеката изказва огромната си благодарност на доц. Сапунджиев и вярва, че дарената литература ще бъде полезно четиво за студенти, специализанти, докторанти и специалисти.

Коментари