Публикация

​Lichensed - иновативна формула за облекчаване на дихателните пътища

Lichensed е иновативна формула за облекчаване на дихателните пътища, която помага да се предотврати влошаването на състоянието и развиването на по-сериозни последици от атаката на вирусите

 

Lichensed освобождава напрежението и отнема болката. Тя е комбинация от натурални, активни съставки, разработени в съответствие с философията на природната медицина и в унисон с най-новите, съвременни изисквания и технологии. В състава им са включени екстракти от Исландски лишей, Котешки нокът, Бяла ружа, Росянка и прополис за максимална ефективност върху дихателните пътища.

За билките:

Исландският лишей или гръден лишейник /Cetraria islandica/ стимулира бронхиалната секреция. Съдържа уснинова киселина, която е ефективна с антибиотичното си действие срещу Грам - положителни бактерии, включително Staphylococcus, Streptococcus и Pneumococcus, различни други бактерии и някои патогенни гъбички. Усниновата киселина оказва антивирусно, антимикотично, противовъзпалително и аналгетично действие.

Котешки нокът/Uncaria tomentosa/ е най-мощният природен имуностимулатор и имуномодулатор, без опасни странични ефекти. Билката съдържа 17 различни алкалоида от групата на оксидола и сапонинови гликозиди, които имат силен противовъзпалителен и имуностимулаторен ефект. Важно е да се отбележи, че всички алкалоиди в котешкият нокът, както и всички негови биологични субстанции, действат синергично т.е. допълват и взаимно увеличават своето действие.

Бяла ружа /Althaea Officinalis/ в превод означава „официалният лечител“. Полизахаридите съдържащи се в листата и корените й облекчават дихателните пътища и имат успокояващ ефект върху възпалените мембрани в устата и гърлото. Благодарение на антибактериалните й свойства пък се предотвратява възпалението. Тя има способността да увеличава белите кръвни клетки и е много ефикасна за лечение на настинки и пресипналост. Бялата ружа действа обезболяващо върху лигавицата на дихателните пътища, като помага за по-лесното изхвърляне на секретите при бронхит или настинка.

Росянката/Drosera rotundifolia/ е натурален болкоуспокояващ продукт и едно от най-често срещаните насекомоядни растения. Използва се при лечение на заболявания на дихателния апарат-ларингити, фарингити, коклюш, суха или продуктивна кашлица, бронхиален катар, астма или трахеобронхит. Растението омекотява лигавицата и намалява стимулацията на кашлянето.

Прополисът е отличен природен антибиотик и стимулатор на имунната система. Съдържа 500 пъти повече биофлавоноиди (витамин Р), отколкото в портокалите. Притежава разностранни действия: бактериостатично (задържа развитието на много видове бактерии), бактерицидно (убива повече от 100 вида бактерии), противовирусно, анестезиращо и противовъзпалително. Изключително ефикасен е за облекчаване симптомите при грип, настинка, инфекции на дихателните пътища, респираторни заболявания.

Lichensed Балсамов Сироп(100ml) е медицинско изделие, което гали лигавиците на първичните дихателни пътища. Неговата формула му позволява да се задържа за лигавицата на устата, като по този начин ограничава контакта с външни дразнещи фактори. Изделието е предназначено за суха и/или продуктивна кашлица/кашлица със секрет/.

Lichensed - балсамов сироп за възрастни (150ml) е медицинско изделие, чиято формула действа като бариера, създавайки защитен слой, който успокоява кашлицата и предпазва дихателните пътища. Подсилен с екстракт от Бяла ружа и Живовлек.

Lichensed - Спрей за нос е медицинско изделие, предназначено за почистване на носната кухина. Продуктът съдържа физиологичен разтвор, който благоприятства назалната деконгестия (отстраняването на секрети от носната кухина) и улеснява дишането. Спреят осигурява комфорт и облекчава възпалението на носа. Благодарение на бариерния ефект, дължащ се на полизахаридния компонент, продуктът овлажнява и предпазва носната лигавица.

Пастили за смучене Lichensed са медицинско изделие, предназначено да облекчава дразненето в гърлото, свързано с болка, парене и затруднения при преглъщане. Иновативната формула действа като преграда и създава защитен слой, който покрива устната кухина и я защитава от контакт с външни дразнещи фактори. Той е обогатен с екстракт от Алое Вера, който помага да се поддържа овлажняването на лигавицата и увеличава съвкупността от действието на изделието. Lichensed пастили за смучене облекчават неприятните симптоми в случай на възпалено гърло.

Lichensed Спрей за гърло също е медицинско изделие, което облекчава дразненето в гърлото, свързано с болка, парене и затруднения при преглъщане. Обогатен е отново с екстракт от Алое Вера и е лесно приложим за директно впръскване в устната кухина. Спреят за гърло Lichensed облекава неприятните симптоми в случай на възпалено гърло.

 

Коментари

Lichensed
17 мар 2016 09:41

Серията включва балсамов сироп, спрей за гърло, спрей за нос и пастили за смучене. Може да изберете най-подходящия и най-удобния за вас продукт или комбинация от няколко продукта

Ползвала съм исландски лишей и котешки нокът като част от състава на различни имуномодулатори, но никога в комбинация плюс росянка, бяла ружа и прополис. Звучи обнадеждаващо

Тихомир Ушев
15 мар 2016 15:51

До Милица: Възможно е на Вас да не е помогнало, няма лекарство - панацея, но тези хапчета нямат нищо общо с Инфлуцид, който е хомеопатично средство. Докато при Лихенсед говорим за комбинация от природни извлеци.

Ползвах съвсем наскоро сиропа, препоръчаха ми го в една аптека, май беше от веригата "Фармастор". Пише, че е балсамов сироп и наистана ми подейства като балсам

Двама от колегите в офиса ми го препоръчаха като супер ефикасно, обаче на мен не ми помага. Подобно е положението с инфлуцида - на всички помага, но не и на мен. Явно ми е сбъркана маята...

Тихомир Ушев
15 мар 2016 14:14

Пробвал съм няколко пъти това лекарство. Предписа ми го лекарка УНГ от ИСУЛ по време на тежко възпаление на гърлото. Каза да не почвам антибиотик, а да смуча по 6 таблетки на ден. За мое учудване се оправих на втория ден наистина без антибиотик. Не е супер приятно на вкус, но не е и гадно. След това при всяко начално драскане в гърлото и спадане на гласа ги взимах и резултатът беше много добър.