Публикация

Проф. Д. Уокър: Инвестирайте в здраве, за да сте щастливи дълго


Проф. Дейвид Уокър е американски биофизик, открил алтернативен метод за лечение на рака. Той беше в страната ни по покана на първата му българска пациентка – Жана Иванова, която успешно се е излекувала от рак на дебелото черво.

Професорът се срещна и разговаря с над 2000 българи, засегнати от онкологично заболяване, изнесе серия от лекции, проведе срещи, разговори и консултации, свързани с неговата клиника в Сан Карлос, Мексико, както и с прилаганото от него лечение на пациенти от цял свят.

Идеята на проф. Уокър е да обучава безплатно наши медици в своята методика, да помогне за информираността на българите относно различните методи на лечение.

Освен рак на дебелото черво той лекува и рак на черния дроб, на гърдата и на кожата. Успеваемостта му е между 80 и 86 %.

Професорът прилага освен медикаментите, които той самият е създал, и познатите ни методи: психотерапия, рейки, медитация, личен хранителен режим. Революционният му метод е свързан с вкарване в организма на болния екстракт от билки, които за разлика от химиотерапията не убиват и здравите клетки наред с болните.

В основата на лечението на рака са поставени храната, билките, движението и най-вече силната воля и желание на пациентите да надвият това жестоко заболяване.
 

Проф. Уокър, какви са основните здравословни проблеми на българите?
Тук е много по-различно от Мексико и САЩ. Хората не следят здравословното си състояние и наистина срещнахме много тежки случаи. Здравословните проблеми произтичат от това, че хората не са информирани достатъчно за важността на прегледите, за другите, нехимични лекарствени средства – тези от природата.

Ето защо ние търсим натуралните неща, така че да помогнем на човека. Лошото е, че здравословните проблеми до някаква степен опират до образованието. Аз съм учен и биофизик, аз не съм лекар и моята работа е да уча хората. И мисля, че това образование може да се доразвие тук. Можем да помогнем на семействата да направят верния избор, да вземат правилните решения.

Всеки ден работите с хора, какво ви мотивира?
Преди 16 години ми казаха, че няма да живея повече от 3-4 месеца. Един лекар и трима специалисти по онкология ми предрекоха фаталната диагноза.

Това наистина отваря очите за живота. Като биофизик и учен аз трябваше да проуча всичко за моя рак, за това какво можех да направя за състоянието си, за което бяха установени пет различни диагнози, събрани от различни места. Нямаше доктор, който да ми каже, че имам шанс да живея.

Ето защо следващите две години започнах да се лекувам и да експериментирам. Пазя всичките си записки и така направих „Протоколът” – терапевтични правила, които развих през годините. И той проработи. И други хора започнаха да се обаждат. Съвсем скоро дори лекари започнаха да ми звънят да им помогна с разработването на програми за техни пациенти, който не реагират на лечението. Всичко започна така.

 Мотивацията у мен обаче не е свързана с материалните неща. Те са нищо. Не ме интересува каква кола карам, за мен парите не означават нищо. Това е моят живот, това е, каквото мога да правя. Ще дойдат и по-добри времена, ще има много подобрения, съвсем скоро аз ще бъда забравен.

 Но засега това е най-голямата защита, която можем да предложим на хората. Мисля, че е време да споделим този опит, и аз съм готов да го направя на добра воля, наистина безплатно.   
     
Как избирате кои хора да приемете в клиниката си?
Пациентите изпращат цялата информация за здравословното си състояние на електронната ми поща. Заедно с медицинския борд на клиниката два пъти седмично разглеждаме случаите на хората, които чакат за лечение. Аз и още трима лекари решаваме да приемем или не определен пациент.

Предписваме индивидуална терапия и я изпращаме на пациента по електронната поща. В клиниката приемаме по-тежките случаи. Много е трудно да избираш. Да бъдеш изцяло честен със семейството на болния.

Когато дойдат обаче пациенти в много напреднал стадий на рака, които имат малък шанс да оцелеят, ние предпочитаме да ги отпратим. Лечението ще им струва много пари и ние не искаме просто да им ги вземем, а терапията ни да има резултат.

Разбира се, ние им го казваме и обясняваме защо. Никога не сме отказвали лечение на пациент. Единствените, които сме връщали, са тези, при които черният дроб е увреден над 70%.

Ще пожелаете ли нещо на нашите читатели?
На всички искам да кажа, че преди всичко вие трябва да сте щастливи вътре в себе си. Гледайки напред към бъдещето, направлявайте сами пътя си.

 Всички гледат настоящето, какво се случва днес, и не мислят за утре. А това е важно  - и в материален, и в духовен аспект, защото ако не работиш – няма да имаш пари.

Със здравето е по същия начин – инвестирайте в него, преглеждайте се, грижете се за себе си днес, за да бъдете щастливи дълго време.   

Коментари