Публикация

Четвъртият Шрот лагер за деца с гръбначни изкривявания започва на 26-ти март 2016 г.

Нa 26-ти март започва четвъртият пореден Шрот лагер в България за деца с гръбначни изкривявания, който отново ще се проведе в Токуда Болница София. Терапевтът от Сърбия Никола Йевтич (Scoliosis Rehabilitation Camp) в продължение на десет дни ще обучава български деца на Шрот метода.


Отново е време за Шрот!Нa 26-ти март започва четвъртият пореден Шрот лагер в България за деца с гръбначни изкривявания, който отново ще се проведе в Токуда Болница София.

Терапевтът от Сърбия Никола Йевтич (Scoliosis Rehabilitation Camp) в продължение на десет дни обучава български деца на Шрот метода и избира за тях подходяща програма от упражнения, които могат да се правят в домашни условия. 

Практикуването на Шрот метода има дълга история и основно се прилага за корекция на сколиоза. Базира се на триизмерен модел на дишане, правилна позиция на таза и специфични упражнения, както и на обучение на пациентите с цел да продължат лечението в домашни условия. В допълнение към силата на собствените мускули, Шрот разчита и на силата на гравитацията и силовото натоварване. Целта е да се установи баланс в позата на детето. Методът е въведен и популяризиран за пръв в Германия от Катерина Шрот и дъщеря и Криста Лехнерт Шрот. Благодарение на отличните резултати, които постига, се разпространява бързо в Европа и по света.

Целта на лагера е да позволи на деца с установена сколиоза да овладеят програмата от упражнения, която да продължат да практикуват дори и след приключването на лагера в домашни условия, като в последствие контролно са наблюдавани от специалист.

Рехабилитацията цели подобрение във функционалността, възможностите и капацитета на тялото на пациента със сколиоза. Първоначалната фаза на рехабилитацията се базира на правилното поставяне на диагнозата и точната оценка на общото състояние на пациента, с цел да се назначи най-подходящо лечение.

За повече информация и записване можете да се свържете с пациентски координатор Виолета Кирчева на телефон +359 878 799 103, както и на имейл: violeta@treatmentbulgaria.com

Коментари