Публикация

Д-р Поля Божинова: Препаратите с гинкобилоба са подходящи при комплексно лечение на световъртеж (ВИДЕО)

Д-р Поля Божинова: Препаратите с гинкобилоба са подходящи при комплексно лечение на световъртеж (ВИДЕО)

Гинкофол е максимално пречистен срещу токсичната гинколова киселина и е подходящ и за млади, и за възрастни, твърди специалистката по УНГ и отоневрология от МЦ Галилео - Плевен

Световъртежът е субективен сензорен феномен

Той е усещане за нарушена ориентация в пространството, за кръгови движения в хоризонтална или вертикална посока, за потъване и издигане.

 

Причините - проблеми във вестибуларния апарат, в централните вестибуларни пътища или комбинация от двете

 

Видове - централен, позиционен, психогенен

Лечението е комбинирано

Добре е да се използват препарати на основата на гинкобилоба, тъй като имат по-мек и нежен ефект на основата на микроциркулацията.

 

Да се подбират препарати, които са максимално пречистени от токсичната гинколова киселина, която причинява главоволие, гастроентестинални смущения, алергии.

 

Гинкофол (Ginkofol) е отличен препарат срещу световъртеж - съдържа под 1 частица на 1 млн. гинколова гиселина и оптимална доза гинкобилоба - 60 мг. Затова е подходящ за дълга употреба.

Коментари

Желателно е г-жа Тодорова да си направи ЦДС/доплерсонография/ на каротиди и вертебрални артерий и задължително неврологичен статус!

Здравейте аз имам проблем с вестибуларния апарат в момента пия кавинтон и пирамем на 32 години съм от края на Април съм така имаше леки проблясъци и сега пак се мотае главата наистина времето е много променливо но как да си помогнем !

Точно така ,има и то доста ефективен начин .

Със смяната на сезоните световъртежите зачестяват , особено когато сме под напрежение и стрес или има хронични заболявания . Хубаво е ,че има начини да се справим с този проблем .