Публикация

Пролетна градина с пиле в Хавай

Рецепта на Симона Димова за конкурса Пролетните ястия на Комфортекс


Пролетна градина с пиле в Хавай

Необходими продукти за 4 порции

Карфиол – 300 грама

Броколи – 300 грама

Карфиол Романеско – 300 грама

Пилешки гърди – 4 броя единични или 2 двойни

Анананас на шайби – една консерва

Сметана – 300 мл (лека)

Подправки (сол, черен пипер, кориандър, къри...) – на вкус

Моцарела по желание - на шайби

Зехтин

----------------------------------

Начин на приготвяне
 

Зеленчуците е най-добре да са пресни, но може и замразени. Почистват се и се режат на розички. В касерола с капак се подреждат карфиола, броколито и романеското. Подправят се със сол, пипер и други подправки по желание. Аз използвам кориандър, смлян кимион и къри. Поливат се с малко зехтин и се заливат със сметаната. Пилешките гърди се киснат в сока от ананас за 30 минути. След това се разделят на единични порции, като се разрязва малък джоб в средата, където се поставят парчета ананас. Пилето се поставя върху зеленчуците и касеролата се похлупва с капака. Пече се в умерена фурна до готовност на пилето – 40 минути или в зависимост от мощността на фурната. Преди да извадите ястието от фурната може да поставите по няколко кръгчета моцарела върху пилето и да запечете без капак.

Добър апетит!

За тази рецепта можете да гласувате тук!

Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни награди ТУК!

Коментари

:)