Публикация

Проф. д-р Красимир Иванов е избран с пълно мнозинство за Ректор на МУ-Варна за втори мандат

Заседанието на Общото събрание се проведе на 14 март 2016 г. в аудитория „Проф. д-р Гарабед Капрелян" в РЗИ в морската столица


Проф. д-р Красимир Иванов е избран с пълно мнозинство за Ректор на МУ-Варна за втори мандат

След изключително успешния първи мандат проф. д-р Красимир Иванов бе избран с пълно мнозинство за Ректор на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна за мандат 2016-2020 г. Заседанието на Общото събрание се проведе на 14 март 2016 г. в аудитория „Проф. д-р Гарабед Капрелян" в РЗИ в морската столица.

Проф. Иванов направи отчет за дейността на висшето учебно заведение през първия му управленски мандат. Той акцентира върху значителното увеличаване на броя на студентите, реализирането на важни и мащабни проекти по изграждане и модернизиране на материалната база – изграждане на сградата на Факултета по фармация, разкриване на нови филиали в градовете Сливен, Велико Търново и Шумен, разкриване на Университетски медико-дентален център и Център по транслационна медицина и клетъчна терапия, въвеждане на иновативни методи на обучение, високата акредитационна оценка и отлично качество на обучението. Към момента в МУ-Варна се обучават общо 4543 студента, от които 1038 чуждестранни от 43 държави.

Благодаря на всички, които ми гласуваха доверие преди четири години, благодаря на целия екип на Медицински университет – Варна за чудесната работа и постигнатите високи резултати", заяви пред делегатите на Общото събрание Ректорът.

Коментари