Публикация

Сливи в бекон

Рецепта на Ангелина Димова за конкурса Пролетните ястия на Комфортекс


Сливи в бекон

Необходими продукти:

  • 20 бр сушени сливи
  • 20 бр нарязан бекон на ленти (тънки)
  • клечки за зъби

Начин на приготвяне:

Сливите се измиват. След това се увиват в парче бекон и се пробождат с клечка за зъби, за да не се развият. Запичат се на 180 градуса, докато не пуснат сока. Беконът трябва да е леко запечен.

По желние в сливите може да се сложи сирене като ементал или бри, както и ядки - лешник.

За тази рецепта можете да гласувате тук!

Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни награди ТУК!

Коментари