Публикация
Крем-супа от лапад и спанак
Рецепта на Елеана Симова за Конкурса "Пролетните ястия на Комфортекс"
Необходими продукти:
- равни количества лапад и спанак - общо около 500-600грама
- пресен лук един стрък
- чесън - 2-3 скилидки
- олио
- масло
- сол
- черен пипер
- течна сметана за готвене
- крутони
- сирене
Начин на приготвяне:
Спанакът и лападът се попарват с вряла вода, после се изцеждат в гевгир и се нарязват. Добавят се в запържените в тенджера лук и чесън и се заливат с вряла вода. Добавя им се сол на вкус и черен пипер. Вари се, докато се свари зеленчука. Дърпа се от котлона, пасира се и се добавя на тънка струйка сметаната. Сервира се с крутони и сирене на кубчета. Крутоните може да са готови. Аз ги приготвям като нарязвам на кубчета стар хляб, слагам му малко масло и го запичам във фурната докато стане златист.
За тази рецепта можете да гласувате тук!
Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни награди ТУК!

Коментари