Публикация

Крем-супа от лапад и спанак

Рецепта на Елеана Симова за Конкурса "Пролетните ястия на Комфортекс"


Необходими продукти:

  • равни количества лапад и спанак - общо около 500-600грама
  • пресен лук един стрък
  • чесън - 2-3 скилидки
  • олио
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • течна сметана за готвене
  • крутони
  • сирене

Начин на приготвяне:

Спанакът и лападът се попарват с вряла вода, после се изцеждат в гевгир и се нарязват. Добавят се в запържените в тенджера лук и чесън и се заливат с вряла вода. Добавя им се сол на вкус и черен пипер. Вари се, докато се свари зеленчука. Дърпа се от котлона, пасира се и се добавя на тънка струйка сметаната. Сервира се с крутони и сирене на кубчета. Крутоните може да са готови. Аз ги приготвям като нарязвам на кубчета стар хляб, слагам му малко масло и го запичам във фурната докато стане златист.

За тази рецепта можете да гласувате тук!

Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни награди ТУК!

Коментари