Публикация

Орденът на хоспиталиерите на Свети Йоан направи дарение на УМБАЛ "Свети Георги"

Орденът на хоспиталиерите на Свети Йоан направи дарение на УМБАЛ "Свети Георги"

Столчетата за инвалиди ще бъдат предоставени на спешно отделение, на ортопедията, в неврохирургията и на клиниката по медицинска онкология


Ортодоксалният орден на хоспиталиерите на Св. Йоан направи крупно дарение УМБАЛ "Свети Георги" днес. Болницата получи 25 санитарни стола, 5 инвалидни колички, 7 проходилки с колела и стол с подвижна облегалка и крака.
"От самото си създаване по време на кръстоносните походи орденът е защитавал бедните и слабите. Идеята му продължава да е същата и сега. Даряваме тези столове на пациентите в УМБАЛ "Св. Георги" с пожеланието да ги използват само временно, докато са в болницата", заяви председателят на организацията д-р Невен Енчев. Той уточни, че дарението по повод на последния кръстоносен поход и спечелването на битката за Одрин от българската армия през март 1913 г. Зам.-директорът на болницата д-р Марин Атанасов посочи, че столовете са много необходими. Те ще бъдат разпределени в клиниката по медицинска онкология, в спешното приемно отделение, в неврохирургията и ортопедията, където болните имат затруднения с придвижването. Наскоро орденът на хоспиталиерите дари инвалидни столове и за тежко болни в МБАЛ "Пловдив".

Коментари