Публикация

Орденът на хоспиталиерите на Свети Йоан направи дарение на УМБАЛ "Свети Георги"

Столчетата за инвалиди ще бъдат предоставени на спешно отделение, на ортопедията, в неврохирургията и на клиниката по медицинска онкология


Ортодоксалният орден на хоспиталиерите на Св. Йоан направи крупно дарение УМБАЛ "Свети Георги" днес. Болницата получи 25 санитарни стола, 5 инвалидни колички, 7 проходилки с колела и стол с подвижна облегалка и крака.
"От самото си създаване по време на кръстоносните походи орденът е защитавал бедните и слабите. Идеята му продължава да е същата и сега. Даряваме тези столове на пациентите в УМБАЛ "Св. Георги" с пожеланието да ги използват само временно, докато са в болницата", заяви председателят на организацията д-р Невен Енчев. Той уточни, че дарението по повод на последния кръстоносен поход и спечелването на битката за Одрин от българската армия през март 1913 г. Зам.-директорът на болницата д-р Марин Атанасов посочи, че столовете са много необходими. Те ще бъдат разпределени в клиниката по медицинска онкология, в спешното приемно отделение, в неврохирургията и ортопедията, където болните имат затруднения с придвижването. Наскоро орденът на хоспиталиерите дари инвалидни столове и за тежко болни в МБАЛ "Пловдив".

Коментари