Публикация

Кампания „Усмивка за цял живот“ организират студенти от МУ- Варна

Кампания под мотото: „Усмивка за цял живот" ще се проведе в дните от 19 до 21 март 2016г. на територията на град Варна


Кампания „Усмивка за цял живот“ организират студенти от МУ- Варна

За трета поредна година Асоциацията на студентите по дентална медицина - Варна, съвместно с ФДМ-Варна, Студентски съвет към Медицински университет – Варна, АСМБ и АСФВ ще организират информационно-профилактична кампания под мотото: „Усмивка за цял живот", която ще се проведе в дните от 19 до 21 март 2016г. на територията на град Варна.

В рамките на кампанията на 19 март от 11:00 ч. в Мол Варна, на 20 март от 16.00 часа в Гранд Мол Варна и на 21.03.2016 от 11:00 часа във Факултета по дентална Медицина към МУ – Варна студентите ще раздават информационни брошури, ще провеждат блиц анкети, а специални подаръци ще очакват всички анкетирани. Ще бъде проведена и дискусия по въпросите от анкетите, с което се цели подобряване на здравната и орална култура на гражданите. В кампанията участие ще вземат студенти, чиято задача е да анкетират варненци, да ги запознаят с методите и средствата за устна хигиена и като мотивационна награда да подарят различни средства за орална хигиена, разяснявайки тяхна важност. Миналогодишните кампании се радват на голям успех, като всяка година се включват над 1000 варненци.

Световният ден на оралното здраве (WOHD) се отбелязва всяка година на 20 март. Това е международен ден, на който се отчитат ползите от добрата орална хигиена и важността от поддържането й.

Коментари