Публикация

„НОТИ В БЯЛО“ или как музиката ще помага при лечението и възстановяването на пациентите на МБАЛ „Света Марина-Плевен“

Концертите на живо от успокояваща и повдигаща духа класическа музика за нашите пациенти, гости и колеги е отдавнашна мечта на ръководството на МБАЛ „Света Марина-Плевен“


„НОТИ В БЯЛО“ – така ще се наричат музикалните концерти на живо в камерен формат, които ще радват всяка седмица пациентите и гостите на известната в цяла България плевенска болница.

Концертите на живо от успокояваща и повдигаща духа класическа музика за нашите пациенти, гости и колеги е отдавнашна мечта на ръководството на МБАЛ „Света Марина-Плевен“ - благоприятното въздействие върху здравето на човек на класическата музика, а и на други музикални жанрове, е отдавна доказано и ефектът е още по-добър, когато музиката се изпълнява на живо. Затова сега, когато сме в новата, ултрамодерна сграда на болницата, с елегантен и предразполагащ интериор и прекрасна акустика, тази мечта вече може да бъде реализирана. „НОТИ В БЯЛО“ са още един начин да покажем на нашите пациенти и семействата им, колко са специални за нас и колко държим на техния психологически комфорт, а и са една малко по-необичайна, но красива изразна форма на съпричастност и внимание както към тях, така и към целия екип на болницата, чиято отговорна работа поражда ежедневен стрес и напрежение.

Началото на тази инициатива ще положим в първия пролетен ден, 22 март от 15 ч. в сградата на МБАЛ „Света Марина-Плевен“ , с един прекрасен пролетен „букет“ от музикални изпълнения на младите таланти от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“, гр. Плевен.

С много вдъхновение и ентусиазъм Директорът на училището, г-жа Жечка Димитрова, всички преподаватели и ученици приеха да учстват в този проект на болница „Света Марина-Плевен“ и имат желание да се включват и в бъдещи концерти. Вече имаме предложения и идеи за съвместна работа и от много творци и изпълнители както от нашия град, така и от други градове в страната, и се надяваме концертите съвсем скоро да станат ежедневни. Това ни прави изключително щастливи, защото е проява на състрадателност, доброта и искрено желание да помогнеш на хора в тежък момент от живота им - качества, които все по-рядко срещаме, и на които се обръща все по-малко внимание в нашето съвремие.

Каним всички желаещи да се насладят на прекрасните изпълнения на младите музиканти и певци - нека заповядат!

Коментари