Публикация

Пролетен гювеч

Пролетен гювеч

Рецепта на Ана Попова за Конкурса: Пролетните ястия на Комфортекс


Пролетен гювеч

Продукти:
2 патладжана
4-5 картофа
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 лука
2-3 скилидки чесън
3 моркова
300 гр. доматено пюре
зелен фасул - може и от буркан
300 гр. месо
подправки - сол черен пипер, кимион, магданоз.
мазнина - 100 - 150 мл.
Приготвяне: 

Патладжаните се обелват и се режат на дребни кубчета, посоляват се и се оставят за 30 минути да се изтече черната вода. След това се изплакват, изсушават с кухненска хартия и се пържат до леко златист цвят и се изваждат върху кухненска хартия. Картофите се обелват и се нарязват на дребни кубчета, морковите на кръгчета, чушките на ивици. Лукът се нарязва, заедно с нарязаният на средно големи кубчета месо се задушава за няколко минути в малко мазнина. В голям съд се разбърква всичко - пържените патладжани, задушеното месо с лук, морковите, чушките, зеленият фасул, картофите, чесънаът нарязан на едро, след като се разбъркват внимателно се сипват в глинен гювеч. В отделен съд се приготвя водата за поливане, в съда слагате доматеното пюре, подправките, малко гореща вода и сипете върху зеленчуците, водата трябва леко да покрие зеленчуците ако не - добавете още вода. Затваряте капака и слагате в загрята фурна на 200 градуса за около час и половина или два. Проверявате картофите - ако са омекнали значи е готов.

За тази рецепта можете да гласувате тук!

Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни наградиТУК!

Коментари