Публикация

​Ястие с киноа и амарант

Рецепта на Таня Резачева за Конкурса: Пролетните ястия на Комфортекс


Ястие с киноа и амарант

Продукти:

2 ч.ч -Киноа
1 ч.ч -амаранта
3 ч.ч- вода
3-4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
Розмарин
200 грама – Гъби
3-4 стръка праз (почиства се и се нарязва на колелца)
2-3 супени лъжици зехтин


Начин наприготвяне:

Съотношението – киноа:амарант:вода (при първоначалното задушаване трябва да е около 2:1:3, а след като се прибави в тавичката водата трябва да е повечко за да може да омекне добре)
Нарязаният праз се задушава добре само с вода докато омекне, след което се прибавя киноата и амаранта. Задушават се около 10 минути, след което се слагат в тавичка заедно с вода и зехтин. Пекат се до пълното им омекване след което се добавят нарязаните гъби, магданоз, чесън и розмарин. Пече се всичко още 10 минути.

За тази рецепта можете да гласувате тук!

Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни награди ТУК!

Коментари