Публикация

Най-съвременният метод за отстраняване на сливици се прилага в МБАЛ "Св. св. Козма и Дамян"

Предоставяме на Вашето внимание информацията, че в МБАЛ,,Св.Св.Козма и Дамян, освен класическия метод на механично отстраняване на сливиците,,студена дисекция'' се използва и най-съвременния и безопасен метод за отстраняване на сливици и аденоидни вегетации чрез апаратура Coblator II system.


Методът работи на принципа на радиочестотна аблация. Използва се накрайник, който превръща физиологичния серум, с който уредът работи в плазма, чрез която се извършва денатурация на белтъците и се осъществява отстраняване на част от проблемната тъкан при минимална термична увреда на околната здрава тъкан.

Едновременно с това се аспирира излишната плазма и се извършва хемостаза.При този метод се избягват множество от усложненията при класическия метод, което го прави много подходящ при деца. Кръвозагубата е много по-малка,болката отшумява два пъти по-бързо, вследствие на което хранителният режим и нормалната ежедневна активност се възстановяват по-бързо. 

Апаратурата Coblator II system се използва също така успешно и при редица други заболявания като хипетрофия на носните конхи(свързано със затруднено носно дишане),при пациенти със сънна апнея,при пациенти с хъркане,както и при всички операции в областта на уши-нос-гърло,свързани с ,,меки тъкани''.

Интервенцията по този метод се осъществява по Здравна каса,като пациента заплаща единствено консумативите(съответния накрайник,който се използва към апаратурата).

Коментари