Публикация

New York Times с първа реклама на медицинска марихуана в историята си

„Марихуаната няма висок потенциал за злоупотреба, а има множество легитимни приложения в медицината“ казва Д-р Санджай Гупта, неврохирург, консултант в CNN и CBS


Може да звучи невероятно, но е факт! 

Американският вестник New York Times публикува реклама на марихуана за пръв път в историята си.

Рекламата се появи в неделното издание на вестника и заема цяла страница от него. Това се случва само седмица след като New York Times обяви, че подкрепя легализирането на марихуана за медицински цели в цяла Америка и че растението е по-малко вредно от алкохола и тютюна.

Самата реклама е на американската компания Leafly, която работи за по-високото ниво на информираност сред хората относно влиянието на канабиса и полезните му свойства.

Рекламното изображение показва мъж с купчина документи в ръка, а текстът гласи: „Йън избира канабис Indica, за да облекчи своите симптоми на множествена склероза.“

Пред него виждаме млада жена, която тича за здраве, а надписът казва: „Докато се бореше с рака, Моли предпочиташе канабис Sativa”. (Indica и Sativa са основните сортове марихуана – бел. ред.)

Каква е ситуацията в щата Ню Йорк?

В началото на юли губернаторът на щата подписа документ, който легализира използването на марихуана за медицински цели. За целта пациентите трябва да се сдобият с рецепта, която се дава при болести като рак, СПИН, множествена склероза, болестта на Паркинсон, епилепсия и някои други сериозни заболявания. Самото лечение с канабис не трябва да надвишава 30 дни.

Ню Йорк е 23-тият щат в САЩ, който позволява употребата на медицинска марихуана.

Източник: http://medicalmarijuana.bg/new-york-times-purva-reklama-na-medicinska-marihuana/

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Ревматология Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Множествена склероза СПИН Множествена склероза СПИН медицинска марихуана реклама на марихуана канабиса канабис Indica канабис Sativa рак болестта на Паркинсон епилепсия лечение с канабис употребата на медицинска марихуана New York Times химиотерапия лъчетерапия гадене и повръщане странични ефекти прострастяване зависимост наркотик опиат опиум морфин хашиш коноп ракова болка лекуване на болки от рак обезболяване

Коментари

Държавата предпочита растението да остане в "сивият сектор", т.к. е възможност за допълнителни доходи за правораздавателните органи.

Може да звучи невероятно на изостанали балкански субекти, инак е факт от реалността !