Публикация

Бойко Борисов: Пръстовият отпечатък е само за идентификация

Премиерът Бойко Борисов коментира, че пръстовият идентификатор се въвежда заради кражбите в сектора на здравеопазването.


„Пръстовият отпечатък е само идентификация. Това не е да ти взимат пръстови отпечатъци. В парламента взимат ли пръстови отпечатъци? Само натискаш, за да докажеш, че си ти“. Това каза в интервю за Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Той отбеляза, че министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е стигнал до решението да въведе идентификатора в лечебните заведения заради кражбите в сектора.

Борисов заяви, че е доволен от работата на д-р Москов, защото здравната реформа е нещо, в което всички са се препъвали, а откакто той е министър дефицитът в бюджета на НЗОК е намален с 350 млн. лв. „Всяка година имаше актуализация на бюджета и се даваха едни пари, които ей така заминават някъде. Как ще го обичат Москов? Поевтинихме лекарствата. Накарахме ги да връщат пари в бюджета. Във всички болници най-добрата апаратура за над 300 млн. лв. сме вкарали“, каза той.

На въпрос дали смята да привлече д-р Москов в ГЕРБ премиерът заяви, че с него никога не си говори за политика. „Аз му знам душата. Те на книга много хора могат да дойдат в ГЕРБ. Важно е тези, които идват, да идват с душата си. А неговата душа си е в ДСБ“, коментира той. 

Коментари

Нормално ли ви изглежда премиер да не разговаря със свой министър за политика? Знае му душата? Може би си говорят за футбол?