Публикация

„Digital Health and Medical Innovation“ представи иновативни проекти в медицината

На пазара се появяват нови приложения за дистанционна диагностика, някои болници въвеждат информационни и комуникационни технологии, с които се управляват болниците и пациентските потоци. Големите играчи на пазара следят тенденциите и иновациите в сектора.


„Digital Health and Medical Innovation“ беше среща на експерти, предприемачи, иноватори и изследователи, които ни показаха бъдещето на здравния сектор и IT-новостите за на медицинските услуги. Организатор бе b2b Media.

Иван Тодоров от Mедицински комплекс “Щерев” сподели как за 28 години комплексът се е превърнал от бутиков ин-витро център в голяма модерна болница. Той разказа как след 8 неуспешни опита, най-накрая са успели да внедрят интегрирана систаме за болнична организация и контрол. IT-решенията са ключови, за да може да фенкционира една модерна болница.

Записване за домашен преглед от лекар само с едно докосване на екрана, представиха от MedicHome. Това е 

иновативна за страната услуга, чрез която ще можете да заявявате преглед от лекар за своя дом, офис или хотелска стая.Sopharma: ExSmoker разясни как дигиталните здравни приложения мога да влияят върху здравните ни навици, да ни откажат от пушенето и да създават общност от бивши пушачи.Credo Web представи платформата за интерактивна комуникация, дигитализация и обмен на информация. 

SoftGroup представи на публиката своя нов софтуер за проследяване произхода на лекарствата, чрез койт оможем да се боремс фалшифицираните лекарства. Националната здравноосигурителна каса презентира вече въведената систена за електронно здравно досие. В тази система се съдържа информация, свързана с извършените медицински дейности и услуги, заплатени от НЗОК. FindMeCure, българска стартъп компания представи успешните клинични изпитвания като възможна мисия. По време на форума се обсъди и представи основната причина за неуспешните клинични изпитвания, а именно недостатъчното участници. Доц. д-р Стайко Иванов Спиридонов, председател на НСЗПМ представи проект за създаване на Българска лекарска камара. 

На пазара се появяват нови платформи за комуникация между лекарите и нови улеснения за дистанционна диагностика. В България има вече болници с отлични практики при въвеждането информационни и комуникационни технологии, които могат да се похвалят с висока приемственост както от страна на персонала, така и от страна пациентите. Големите играчи на пазара на „умни устройства“ не изостават от тенденциите и иновациите в сектора. Форумът Digital Health and Medical Innovation Forum събра хора, интересуващи се от нови бизнес решения в медицинския сектор, чрез медицинските иновации. Програмата на „Digital Health and Medical Innovation“ предложи уникални презентации по следните теми:

- Подобряване на споделянето на информация и оперативната съвместимост

- Подобряване на грижа за пациента чрез индивидуален подход

- Трансформирането на услугите чрез технологиите

- „Умни“ медицински устройства и системи

- Дигитализиране на медицинската диагностика 

- Технологични медицински услуги

- Дистанционна медицина

Форумът показа как старите здравни модели ще останат в миналото, а индивидуалните дигитални решения ще радват потребителите.

Коментари