Публикация

Д-р Цв. Райчинов: Държавата плаща за осигуряваните от нея по 2 лв.


"Няма държава в Европа, която да не цени, да не приема мнението на съсловните организации в здравеопазването", отбеляза председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов по време на среща с депутатите от Коалиция за България.

Той подчерта драстичното намаляване на бюджета. Изчисленията показват, че с около 50 000 по-малко ще бъдат специализираните прегледи и с около 300 000 - хоспитализациите.


"Не може държавата да осигурява деца, пенсионери и хора с увреждания и след това да си вземе над 800 млн. лв. обратно, с което излиза, че плаща на човек по 2 лв.", отбеляза д-р Райчинов.

Той заяви, че одържавяването на НЗОК е започнало още по времето на правителството "Сакскобургготски".

"По време на вашето управление това продължи" - каза председателят на БЛС. "Няма как ние да простим на д-р Емил Райнов, че тази среща не се състоя в началото на вашето управление, вие научихте новите управляващи как да прибират резерв", подчерта председателят на съсловната организация.

"Сега определено ще разчитаме и на вашата подкрепа нещата да си дойдат на мястото", се обърна д-р Цветан Райчинов към депутатите по време на срещата на представители на съсловните организации в здравеопазването с ПГ на КБ.

Коментари