Публикация

​Спаначено руло с ягоди

Рецепта на Мила Нешева за Кулинарния конкурс: Пролетните ястия на Комфортекс


Спаначено руло с ягоди

Необходими продукти:
За блата:
- 4 яйца
- 300 гр. захар
- 250 гр. замразен спанак
- 150 мл олио
- 200 гр.брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
За крема:
- 200 мл.течна неподсладена сметана 30%
- 50 гр.пудра захар
- 250 гр.маскарпоне
- 400 гр. ягоди
1 ч.л. желатин
Начин на приготвяне:
Спанакът се отцежда добре и се пюрира с олиото, разбиват се отделно жълтъците и белтъците на сняг със захарта, смесват се внимателно и се добавя спаначената смес и пресятото брашно с бакпулвера. Пече се на 170 ◦с до суха клечка върху хартия за печене или намаслена и набрашнена тавичка.
Разбиваме сметаната и захарта и ги добавяме към разбитото маскарпоне.Разтваряме в 50 мл.вода желатина и след като набъбне леко го загряваме. Добавяме към крема.
Охладеният блат изравняваме и разрязваме на 3 части по дължина върху алуминиево фолио.Всяка част намазваме с 1/3 от крема, върху средната подреждаме плътно една до друга ягодите.Събираме двете части към средата за да получим триъгълна форма, загъваме с фолиото и оставяме да стегне в хладилник за 2-3 часа, след което може да украсим по желание. Аз използвах малко от разбитата сметана и цветове от бъз и акация.

За тази рецепта можете да гласувате тук!

Споделете вашата любима пролетна рецепта и участвайте в конкурса с чудесни награди ТУК!

Коментари