Публикация

БОУЕН ТЕРАПИЯТА ПРОМЕНИ ЖИВОТА МИ

Това е напълно уникална система за нервно-мускулно ремоделиране, която работи предимно чрез нервната система, но и на структурно, хормонално и енергетично ниво. Тя предизвиква дълбока релаксация и възобновява вродената способност на организма да се самолекува без никакви насилствени манипулации.


Мъчително, безмилостно главоболие и световъртеж, определяха живота ми последните две години. Остеоартроза в областта на шията, замръзнало рамото и фибромиалгия допълваха моята трагедията. Всичко започна изведнъж след рутинна възстановителна операция. Но в онзи момент не знаех, че това инвалидизиращо главоболие, в крайна сметка ще ме поведе по пътя към здравето. Точно когато ударих дъното - просто, когато пътуването ми достига своята най-уморителна и финансово опустошителни точка – открих Боуен терапията – цялостна лечебна и болкоуспокояваща методика.

Диагностичните тестове не показаха нищо анормално. Следователно, моите лекари заключиха, че страдам от дълбока депресия, и главоболието е само симптом. След това, посетих невролози, ревматолози, физиотерапевти, психиатри, акупресура, китайска медицина, аюрведа лечители и кинезитерапевти. Продължих да казвам на "експертите", че пулсиращото, интензивно главоболие причинява депресията, а не обратното!

Боуен терапияПриятелите, семейство ми и аз не разбирахме какво се случва. Здравословните проблеми ме направиха недееспособна и се отразиха върху целия ми живот. Негативните мисли ме преследваха ден и нощ. Високите дози на предписаните ми лекарства, предизвикаха летаргия, упояване, токсичност и сериозни странични ефекти.

Тогава дъщеря ми, живееща в чужбина, сертифициран Боуен терапевт, ме посети. Тя беше слисана, да види майка си толкова безпомощна, тъжна и опустошена. Дъщеря ми започна да ми прави Боуен процедури. По това време аз твърдо вярвах само в традиционната медицина. Тя многократно повдигаше въпроса, че: Щом не виждам някакво подобрение в състоянието си, защо приемам всички тези предписани лекарства? Нейните настойчиви усилия ми помогнаха да разбера, че маскирането на симптомите чрез медикаменти и упояването не е решение. По-скоро това, което ще помогне е адресиране първопричината на заболяването и събуждане на вродената способност на тялото да се самолекува. Нейните убеждения започнаха да имат смисъл и за мен. В рамките на седмица започнах да намалявам медикаментите. Започнах да посещавам местен Боуен терапевт, след като дъщеря ми си замина. Забележителното е, че започнах да виждам огромно подобрение в състоянието си. Напрежението в тялото ми и общите заболявания постепенно отшумяха. Моят физически, умствен, емоционален и енергиен баланс беше възстановен. Първоначалният ми скептицизъм бавно се замени с доверие и вяра в Боуен терапията.

Тогава разбрах концепцията на изцелението: тя, в крайна сметка, идва от вътрешната интелигентност на тялото да се лекува самостоятелно. Твърде често, поглъщането на лекарства става причина за протакане на болестния процес. Много медикаменти, не само пречат на важните биохимични и хормонални процеси, но също така блокират невротрансмисията, правейки по-малко чувствителни нервните окончания възпрепятстват енергийния поток, така необходим за нашето излекуване. Болката действа като сигнал към мозъка, за да може той да започне процеса на оздравяване. Оздравяването започва, когато тялото е отпуснато, в покой, и балансирано. Терапията Боуен предизвиква това състояние, при което организмът най-накрая може да започне лечебния процес.

Боуен терапията възстановява естествения баланс на организма. Тя осигурява облекчаване на болката, като позволява на тялото да се лекува чрез нежни и релаксиращи движения, извършвани от Боуен терапевта в точни местоположения върху мускулите, сухожилията и ставните връзки. Това е напълно уникална система за нервно-мускулно ремоделиране, която работи предимно чрез нервната система, но и на структурно, хормонално и енергетично ниво. Тя предизвиква дълбока релаксация и възобновява вродената способност на организма да се самолекува без никакви насилствени манипулации и медикаменти. Специализираното, нежно докосване дава мощни резултати.

Благодарение на Боуен техниката, здравето ми непрекъснато се подобряваше. Днес мога да кажа, че нямам болки и отношението ми към воденето на здравословен и щастлив живот, измина дълъг път. Сега мога да се концентрирам, да се фокусирам и да се насладя на компанията на моето семейството, приятелите ми и на природата. Преди всичко, изпитвам вътрешен мир. Аз се наслаждавам на красотата и уникалността на живота около мен: дърветата, цветята, чуруликането на птичките, небето пълно със звезди и любимата ми луна. Вселената и аз се танцуваме в хармония.

Препоръчвам на всеки да поеме контрола върху здравето си, защото здравето е истинско богатство. За всеки, който боледува, аз силно препоръчвам да посещава Боуен терапевт, защото тази терапия е насочена към тялото като цяло. Боуен терапията може да помогне при възстановяването от голямо разнообразие от болезнени и стресови състояния. Тя може да ви даде нов живот, пълен със здраве, щастие и енергия.

Боуен терапия

В Боуен център сме на мнение, че физическото здраве е пряко свързано и зависи от емоционалното равновесие на човека, затова Боуен терапевтите ни винаги вземат предвид и Психологическия профил на пациента, което позволява още по-голямо прецизиране на лечението(това е особено важно при лечението на хронични и „неизлечими“ заболявания).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Как Боуен терапията може да помогне във вашият конкретен случай и защо Боуен техниката е толкова успешна в лечението на много сложни състояния и редица заболявания? - се свържете се с Димитър Парушев - Боуен терапевт, рехабилитатор и гл. секретар на Българска асоциация по Боуен терапия (БАБТ) или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с КОНТАКТИ.

Боуен терапияБоуен терапевт: Димитър Парушев
телефон за връзка: +359 882 416 567
електронен адрес: dp@bowencenter.bg

Виж още:
Боуен терапия за подобряване на метаболизма
Боуен терапия - истини и заблуди
Ефективността на терапия боуен
Да излекуваме тялото с боуен
Боуен срещу бебешки колики
Боуен терапия - 16 ползи
Боуен срещу нощно напикаване
Възстановяване от травми с боуен терапия
Техниката боуен помага на забременяването - бременността и след това

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Нефрология Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Хранене и диететика Болки в ставите Остеоартрит Виене на свят Световъртеж Главоболие Остеоартрит Световъртеж Главоболие остеоартроза депресия Боуен терапия Боуен техника Боуен Боуен център Димитър Парушев болки токсичност замръзнало рамо летаргия

Коментари